Ισοπαλία στο ντέρμπι της Ρώμης! (video)

Σε ένα derby που είχε δύο γκάφες από τους τερματοφύλακες, η Ρόμα έβαλε stop στο καλύτερο σερί στην ιστορία της Λάτσιο, η οποία μετρούσε 11 σερί νίκες (1-1).

Με νίκη η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι θα έφτασε τις 12 διαδοχικές, θα έπιανε την Ιντερ στο Νο2 της Serie A με ματς λιγότερο και θα πήγαινε για... πρωτάθλημα, όμως η αιώνια αντίπαλος, Ρόμα, φρόντισε να μην επιτρέψει να συμβεί αυτό. Οι Giallorossi ήταν

καλύτεροι σε γενικές γραμμές, όμως η αγωνιστική οργάνωση και πειθαρχία των Laziali τούς επέτρεψε να φύγουν με 1-1 από την κοινή έδρα του derby della Capitale. Πήγε στο +1 από την Αταλάντα (5η) η Ρόμα, στο -5 από την πρωτοπόρο, Γιουβέντους, η Λάτσιο.

Στο 26' ο Κριστάντε έκανε γέμισμα και ο Στρακόσα έξοδο χωρίς να υπάρχει λόγος, ο Τζέκο τού πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα δοκάρι-και-μέσα στα δίχτυα (1-0). Οι Giallorossi είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με Τζέκο και Ουντέρ, όπως και τον πλήρη έλεγχο του ματς με κατοχή και πρωτοβουλία. Στο 34' κόντρα στη ροή του αγώνα έγινε το 1-1 με ένα γκολ έπειτα από τρελή γκάφα του keeper, Πάουλ Λόπεθ, αλλά και κακή συμπεριφορά των Σμόλινγκ, Σαντόν για να σπρώξει απλά την μπάλα στα δίχτυα ο Ατσέρμπι από κοντά (1-1). Το πρώτο μέρος έφυγε με το δοκάρι του Λορέντζο Πελεγκρίνι με τρομερό σουτ εκτός περιοχής.

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν πάνω-κάτω η ίδια, με την Ρόμα να είναι ένα κλικ πιο μπροστά. Στο 48' ο Βερετού δεν μπόρεσε μέσα από την περιοχή και στο 50' μέσω VAR πάρθηκε πίσω το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος της Λάτσιο και του Λατσάρι. Στο 62' ο Ιμόμπιλε θα μπορούσε να έχει εκτελέσει καλύτερα και στο 80' ήταν η σειρά του Τζέκο να έχει φάση για να πάρει το ματς, όμως ο Στρακόσα κράτησε το 1-1 μέχρι το τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα