Ιράν: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Γαλλοϊρλανδός που βρίσκεται στις ιρανικές φυλακές

Ο Μπερνάρ Φελάν, ο Γαλλοϊρλανδός που κρατείται από τον Οκτώβριο στο Ιράν και πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας, βρίσκεται πλέον «σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε γαλλική διπλωματική πηγή.

«Εμφανίζει σοβαρές ενδείξεις φυσικής και ψυχολογικής εξάντλησης», δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει αν κινδυνεύει η ζωή του. Οι ιρανικές αρχές έχουν μέχρι σήμερα αρνηθεί την αποφυλάκιση του Μπερνάρ Φελάν για ιατρικούς λόγους, παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα των γαλλικών και των ιρλανδικών αρχών,

σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Είναι αθώος και βρίσκεται στην φυλακή για λόγους που ξεπερνούν την αντίληψή μας», δήλωσε σήμερα η αδελφή του Καρολίν Μασέ-Φελάν.

«Είναι ένας αθώος στο κέντρο ούτε πού ξέρω ποιας ιστορίας, που λάτρευε το Ιράν, που είναι 64 ετών και που δεν θέλει παρά να επιστρέψει στο σπίτι του», είπε ζητώντας από τις ιρανικές αρχές να αποφυλακίσουν τον αδελφό της για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Πιστεύω ότι ανήκει στην ομάδα των Ευρωπαίων που έχουν φυλακισθεί για πολιτικούς λόγους (...) για τους οποίους δεν ξέρω τίποτε. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτήν την ιστορία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα