Ι.Παναγιώτου:"Φθηνότερη ενέργεια αυτή που δεν καταναλώνεται"

Σβήνουμε τα φώτα και υιοθετούμε πράσινες πολιτικές και πρακτικές, δήλωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου, σημειώνοντας ότι δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι κλιματικές αλλαγές είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Σε χαιρετισμό της κατά την εκδήλωση για την “Ώρα της Γης” που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Παναγιώτου είπε ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα και οι κλιματικές αλλαγές δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στις διάφορες περιοχές του πλανήτη και προφανώς επηρεάζουν και το μικρό νησί μας με

επιπτώσεις στην οικονομία, τη γεωργία, τον τουρισμό κ.α.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόσθεσε, προκειμένου να αποτραπούν οι χειρότερες επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, θα πρέπει να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας σε λιγότερο από 2ºC, σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Αυτό σημαίνει, είπε, ότι οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να αγγίξουν το μηδέν έως το 2050.

“Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, παράγουμε, καταναλώνουμε και αντιλαμβανόμαστε την ενέργεια”, επεσήμανε.

Σημαντική συνεισφορά σε αυτήν την προσπάθεια έχουν οι ίδιοι οι πολίτες, ανέφερε η κ. Παναγιώτου, λέγοντας ότι απτό παράδειγμα αποτελεί η παγκόσμια δράση για την “Ώρα της Γης” και αναγνωρίζοντας τη θετική συμβολή των οργανωμένων φορέων και της κοινωνίας των πολιτών ευρύτερα στην υλοποίηση στόχων που αφορούν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση ενέργειας, συνέχισε, αποτελούν τη μόνη αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση των καταστροφικών κλιματικών αλλαγών και τη διασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πιο φθηνή ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται. Σβήνουμε λοιπόν τα φώτα και υιοθετούμε πράσινες πολιτικές και πρακτικές”, κατέληξε η Επίτροπος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα