ΗΠΑ:Ιδού ο δράστης της επίθεσης-Ξύπνησε ο τρόμος – 8 νεκροί

Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος πυροβολήσε στην κοιλιακή χώρα έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο,

τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η "δήλωση" που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του "συνάδει" με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε. Ο δράστης φώναξε "Αλλάχου Ακμπάρ".

ΒΙΝΤΕΟ – Ντοκουμέντο: Έτσι κτύπησε ο δράστης στο Μανχάταν

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

Μανχάταν: Οδηγός της Uber ο τρομοκράτης που σκόρπισε θάνατο

«Ξέρουμε από τον Σεπτέμβριο του 2001 ότι είμαστε στόχος», αλλά «θα ζήσουμε τις ζωές μας και δεν θα αφήσουμε την τρομοκρατία να νικήσει», τόνισε από την πλευρά του, ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Πέντε Αργεντίνοι σκοτώθηκαν στην επίθεση στη Νέα Υόρκη

Πέντε πολίτες της Αργεντινής είναι ανάμεσα στους οκτώ ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο Μανχάταν, κατά την επίθεση με φορτηγάκι που διαπράχθηκε την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Τα θύματα «κατάγονταν από το Ροσάριο» και ανήκαν «σε μια ομάδα φίλων που είχαν πάει (στη Νέα Υόρκη) για να γιορτάσουν την 30ή επέτειο από το τέλος των σπουδών τους στην πολυτεχνική σχολή» της πόλης αυτής, 300 χλμ. βόρεια του Μπουένος Άιρες, διευκρίνισε το ΥΠΕΞ της Αργεντινής σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες συλλυπείται τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στη Νέα Υόρκη—την οποία οι αμερικανικές αρχές χαρακτηρίζουν τρομοκρατική ενέργεια—ανέφερε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίτς.

«Ο Γενικός Γραμματέας αισθάνθηκε σοκ και βαθιά θλίψη πληροφορούμενος τη θανάσιμη επίθεση (που διαπράχθηκε) σήμερα στην Πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία φιλοξενεί τις κεντρικές εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη συμπάθειά του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε ο Ντουζαρίτς σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Μετά την επίθεση στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ διατάσσει να γίνουν ακόμη αυστηρότεροι οι έλεγχοι στους ξένους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι διέταξε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα ελέγχου των αλλοδαπών που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα, μερικές ώρες μετά τη διάπραξη μιας επίθεσης η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι ένδεκα στη Νέα Υόρκη.

«Μόλις διέταξα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να ενισχύσει το ήδη πολύ αυστηρό πρόγραμμα ελέγχων» των ξένων που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ, ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Καλή η πολιτική ορθότητα, αλλά όχι για αυτό!», συμπλήρωσε ο ρεπουμπλικάνος.

Μήνυμα Αναστασιάδη προς τις οικογένειες των θυμάτων

Σε tweet εξάλλου, νωρίς το πρώι της Τετάρτης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την συμπαράσταση της χώρας μας στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης.

We condemn the abhorrent, cowardly attack in #NYC. We stand in solidarity with the US. Our thoughts are with the victims and their families.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) November 1, 2017

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα