ΗΠΑ/Αποκαλυπτική μελέτη Κυβέρνησης: Κρούσματα από το 2019 σε 5 πολιτείες

Νέα στοιχεία για τη διασπορά αυτή τη φορά της πανδημίας στις ΗΠΑ έρχονται στο φως μέσα από μελέτη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Την εν λόγω μελέτη φέρνει στο φως η Wall Street Journal, και αναφέρει ότι , υπήρχαν μη καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού από τον Δεκέμβριο του 2019 ή από τις πρώτες εβδομάδες του 2020 σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, δηλαδή προτού οι πολιτείες αυτές αναφέρουν τα πρώτα περιστατικά κορωνοϊού.  

Διαβάστε επίσης: Ανοσία για ένα χρόνο μετά τον πλήρη εμβολιασμό «δείχνει» ελληνική μελέτη

Επιστήμονες οι οποίοι ανέλυσαν δείγματα αίματος για μελέτη του Εθνικού Ινστουτούτου Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, εντόπισαν επτά άτομα σε πέντε αμερικανικές πολιτείες (στο γεωγραφικό τρίγωνο Μισισίπι - Ουισκόνσιν - Πενσιλβάνια), τα οποία είχαν μολυνθεί από Covid 19 μερικές ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες πριν επιβεβαιωθούν τα πρώτα κρούσματα στις συγκεκριμένες πολιτείες. Μάλιστα η μελέτη αναφέρει πως ένα ζευγάρι είχε εμφανίσει και ήπια συμπτώματα κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει ένας στους τέσσερις μετά την Covid

Δύο δείγματα, ένα από το Ιλινόις και ένα από τη Μασαχουσέτη, χρονολογούνται στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2020, όπως ανέφεραν οι ερευνητές. Οι ίδιοι τονίζουν πως τα αντισώματα που βρέθηκαν στα δείγματα αυτά εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες αφότου τα άτομα είχαν μολυνθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα