ΗΠΑ: Πυροβολήθηκαν μέλη του Κογκρέσου - Πολλοί τραυματίες

Τουλάχιστον ένα μέλος του Κογκρέσου τραυματίστηκε όταν ένας άγνωστος άνοιξε πυρ το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) εναντίον Ρεπουμπλικανών πολιτικών που έκαναν εξάσκηση σε γήπεδο μπέιζμπολ της πόλης Αλεξάντρια, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις ήταν ένα από τα άτομα που δέχτηκε πυρά. Τραυματίστηκε στον γοφό και και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της

υγείας του να παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το protothema.gr, άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά μελών του Κογκρέσου που έκαναν προπόνηση, πριν από την έναρξη ενός φιλανθρωπικού αγώνα.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο έχει συλληφθεί για την επίθεση.

ALERT: APD investigating multiple shooting 400 block E Monroe St. Suspect believed in custody. Stay from area, let emergency vehicles thru.

— Alexandria Police (@AlexandriaVAPD) June 14, 2017

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με τον Σκάλις τραυματίστηκε κι ένας βοηθός του.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, ο Benjamin Childers, έγραψε στο Twitter ότι κάποιος άνοιξε πυρ σε ένα γήπεδο του μπέιζμπολ όπου Ρεπουμπλικανοί βουλευτές κάνουν εξάσκηση, επισημαίνοντας ότι ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μο Μπρους, ο οποίος ήταν παρών στην επίθεση, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο αστυνομικοί οι οποίοι παρευρίσκονταν στην προπόνηση για λόγους ασφαλείας.

«Υπήρχαν αρκετοί βουλευτές πεσμένοι στο έδαφος και μέλη του προσωπικού τους, μετά την επίθεση. Τουλάχιστον ένας από αυτούς είχε τραυματιστεί και χρησιμοποίησα τη ζώνη μου για να σταματήσω την αιμορραγία», είπε στο CNN o Ρεπουμπλικανός βουλευτής από την Αλαμπάμα.

Με βάση τη μαρτυρία του, ο δράστης ήταν λευκός άνδρας, ωστόσο δεν πρόλαβε να προσέξει περισσότερες λεπτομέρειες, αφού τον είδε φευγαλέα μόνο για λίγες στιγμές. «Είχε ημιαυτόματο και πυροβολούσε αδιάκοπα προς κάθε κατεύθυνση. Φαντάζεστε τον πανικό, κόσμος έτρεχε προς κάθε πλευρά».

O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις ήταν ένας από αυτούς που δέχτηκε πυρά και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει άγνωστη.

UPDATE: Suspect is in custody and not a threat. PIO will be onscene shortly to share updates.

— Alexandria Police (@AlexandriaVAPD) June 14, 2017

UPDATE: the Alexandria shooter that shot multiple people was wounded and is in custody pic.twitter.com/ZUa3x31bFQ

— The Rouser (@RouserNews) June 14, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα