ΗΠΑ κατά τζιχαντιστών και επιθετικότητας Ρωσίας

Αύξηση 50% των κονδυλίων για αντιμετώπιση του ισλαμικού κράτους, αυξάνοντας στο συνολικό ποσό στα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, και επιπλέον 3,4 δισ. δολάρια για καταπολέμηση της "επιθετικότητας της Ρωσίας", ανακοίνωσε ο Αμερικανικός Υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κάρτερ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δαπανήσουν 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια - αύξηση 50% - για τη χρηματοδότηση του αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους.

"Επειδή επιταχύνουμε την εκστρατεία, (το Πεντάγωνο) στηρίζει την αύξηση στον προϋπολογισμό μας με συνολικά 7,5 δισ. δολάρια το 2017, 50% περισσότερα από

ό, τι το 2016", είπε ο κ. Κάρτερ σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον.

"Αυτό θα είναι κρίσιμης σημασίας καθώς εφαρμόζεται το επικαιροποιημένο σχέδιο στρατιωτικής εκστρατείας του συνασπισμού", σημείωσε.

Επιπλέον, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δαπανήσουν 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος για την καταπολέμηση της "επιθετικότητας της Ρωσίας" και για ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στα ανατολικά ευρωπαϊκά κράτη.

"Ενισχύουμε τη θέση μας στην Ευρώπη ώστε να στηρίξουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας”, επισήμανε ο κ. Κάρτερ, σημειώνοντας ότι το ποσό των 3,4 δισ. δολαρίων είναι τετραπλάσιο σε σχέση με το ποσό του προηγούμενου έτους.

"Αυτό θα χρηματοδοτήσει πολλά πράγματα. Περισσότερες δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, περισσότερη κατάρτιση και ασκήσεις με τους συμμάχους μας” και βελτίωση των υποδομών για να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα