ΗΠΑ: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε τέσσερα άτομα

Στις ΗΠΑ, πριν ακόμη κοπάσει ο απόηχος από το διπλό μακελειό σε Ελ Πάσο και Οχάιο, όπου συνολικά έχασαν τη ζωή τους 31 άνθρωποι το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε νέα ένοπλη επίθεση, που σημειώθηκε με μαχαίρι, από άγνωστο στην κομητεία Όραντζ στην Καλιφόρνια, έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα και έχουν τραυματιστεί έξι.

Ο 33χρονος δράστης από το Γκάρντεν Γκρόουζ συνελήφθη

αφού παρέδωσε στους αστυνομικούς το μαχαίρι και το όπλο του, ανακοίνωσαν οι Αρχές, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν το όνομά του.

Ο συλληφθείς φέρεται να επέλεξε τυχαία τα θύματά του και τα μόνα κίνητρα που φαίνεται να είχε ήταν «η επιθυμία του να ληστέψει και να σκοτώσει» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γκάρντεν Γκρόουβ σε συνέντευξη Τύπου. «Ξέρουμε ότι αυτός ο άνδρας ήταν γεμάτος οργή και ότι έβλαψε απόψε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε προειδοποίηση προς τους επισκέπτες στις ΗΠΑ να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή, λόγω "της ανεξέλεγκτης βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων, η οποία είναι, πλέον, τόσο διαδεδομένη στη χώρα, που σηματοδοτεί κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".


Η Διεθνής Αμνηστία στηλιτεύει την απραξία του αμερικανικού κράτους, αφού κατ` αυτήν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι "απρόθυμη να εγγυηθεί την προστασία από την ένοπλη βία" παρότι είναι υποχρεωμένη βάσει του διεθνούς δικαίου να λάβει μέτρα ρύθμισης της πρόσβασης στα πυροβόλα όπλα, ώστε να προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων

ΠΗΓΗ: protothema.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα