ΗΠΑ: Άλλοι 1.225 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.225 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 χθες Παρασκευή από την ίδια ώρα της προηγουμένης.

Αυτός ο ημερήσιος απολογισμός ανεβάζει σε πάνω από 102.000 το σύνολο των νεκρών που θρηνούν οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Αφότου κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19,

στα τέλη του Φεβρουαρίου, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει πάνω από 1,7 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, καταγράφουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Ειδικοί, ανάμεσά τους ο ανοσιολόγος Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, τονίζουν πως ο επίσημος απολογισμός είναι πιθανότατα κατώτερος από τον πραγματικό.

Μεξικό: 9.415 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

  

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψαν 371 νέους θανάτους που οφείλονταν στην COVID-19 και 3.227 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να διαμορφώνεται έτσι σε 9.415 νεκρούς επί συνόλου 84.627 μολύνσεων.

Αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ωστόσο, επικαλούμενοι κυβερνητικό επιδημιολογικό μοντέλο, ότι στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στο Μεξικό είναι δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι από όσους καταγράφονται στον επίσημο απολογισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Διαβάστε επίσης

Γαλλία: Για ένατη διαδοχική μέρα, κάτω από 100 ο ημερήσιος αριθμός θανάτων

Πιθανή η μερική άρση της καραντίνας στη Νέα Υόρκη την εβδομάδα στις 8 Ιουνίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα