Ασκήσεις επί χάρτου για την Γ΄ φάση χαλάρωσης – Tι θα συζητήσει η Επιδ. Oμάδα

Οι ελάχιστοι αριθμοί κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά και η συνεχιζόμενη καλή επιδημιολογική εικόνα, επιτρέπει στην Κύπρο να βάλει πλώρη προς τη νέα κανονικότητα. 

Σήμερα Σάββατο (30/05), η Επιδημιολογική Ομάδα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συζητήσει τις εκκρεμότητες που απομένουν αναφορικά με την εφαρμογή της τρίτης φάσης χαλάρωσης των μέτρων και ακολούθως

την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου θα εισηγηθεί – μεταξύ άλλων- ως γνωστόν και την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων.  

Για την επόμενη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων γίνονται ασκήσεις επί χάρτου με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και την Επιδημιολογική Ομάδα να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς η πορεία της επιδημιολογικής εικόνας τους ικανοποιεί.

Η ενθαρρυντική εικόνα της διασποράς του ιού, δίδει περιθώρια στους επιδημιολόγους να επισπεύσουν νέες χαλαρώσεις, μεσούσης της Β φάσης άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Στο κάδρο και η τέλεση γαμήλιων δεξιώσεων και άλλων μαζικών συναθροίσεων, οι οποίες αναβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας.

Στο προσκήνιο και η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, με τους επιδημιολόγους να τοποθετούν χρονικά την επαναλειτουργία τους στο τελευταίο στάδιο της άρσης των μέτρων.

Μετέωρος –επί του παρόντος- είναι ο τομέας της κρουαζιέρας, με τους αρμόδιους φορείς να αναμένουν τα απαραίτητα Πρωτόκολλα, για να λάβουν περαιτέρω αποφάσεις.

 Το τοπίο, αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Τρίτη, οπότε αναμένεται η Επιδημιολογική Ομάδα να ανηφορίσει τον λόφο του Προεδρικού Μεγάρου, για να εισηγηθεί στον Νίκο Αναστασιάδη περεταίρω χαλαρώσεις.  

Στην ατζέντα αναμένεται να βρεθεί και η επαναλειτουργία των κολυμβητηρίων.

Ανοικτό παραμένει και το ζήτημα των οδοφραγμάτων, το οποίο θα συζητηθεί τη Δευτέρα από την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Μόλις ένα κρούσμα σήμερα στην Κύπρο - Πρόκειται για επαναπατρισθέντα

Δρ. Κωστρίκης: Γιατί δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Κύπρο (vid)

Κολιού για άνοιγμα νηπιαγωγείων: Θα υποβάλλονται σε τεστ τα παιδιά;

Keywords
Τυχαία Θέματα