Ιωαννίδης για αποκαλύψεις Al Jazeera: Υπάρχουν μεγάλες παρανομίες (vid)

Τις εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera σχολίασε στο "Μεσημέρι και Κάτι" ο Δώρος Ιωαννίδης, Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν έχει αρχίσει ακόμα η διερεύνηση της υπόθεσης για το μέλος του Συλλόγου που εμφανίζεται στο βίντεο, αλλά μετά τις εκλογές θα διοριστεί ερευνώντας λειτουργός.

Εξήγησε ότι έχει γίνει παγίδευση και παρόλο που όλα αυτά δημιουργούν

προβληματισμό για τη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων, είναι αποσπασματικά. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν μεγάλες παρανομίες και εξέφρασε βεβαιότητα ότι σίγουρα θα πάρει θέση σίγουρα ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ερωτηθείς για τις ενέργειες που μπορεί να κάνουν, είπε ότι οι εξουσίες του Συλλόγου είναι περιορισμένες, ενώ τόνισε ότι έχουμε να κάνουμε για μια περίπτωση όπου υπόσχονται σε κάποιον ότι θα τον συμβουλέψουν πώς θα παρακάμψει τους νόμους και θα δώσουν σε κατάδικο διαβατήριο.

Επανέλαβε ότι πρόκειται για καθαρά ποινικά αδικήματα και είναι υποχρέωση να το διερευνήσουν μετά τον διορισμό ερευνώντα λειτουργού. Έκανε λόγο για καθαρή παράκαμψη του νόμου, είναι ποινικά αδικήματα. Εξήγησε όμως ότι η μαρτυρία δεν πιάνεται στα δικαστήρια, είναι παγίδευση και αποσπασματικά μέρη του βίντεο.

«Είναι συνέπειες της ατιμωρησίας που επέδειξε η Πολιτεία τόσο χρόνια και όποιος έχει ευθύνες θα πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνης», συμπλήρωσε.

Τέλος, είπε ότι υπάρχουν προβλήματα μαρτυρίας, δύσκολα αποδεικνύονται στα δικαστήρια, εξηγώντας ότι υπάρχουν αδικήματα που δύσκολα αποδεικνύονται ειδικά στο οικονομικό έγκλημα.

Διαβάστε επίσης:

Αποχή από τα καθήκοντά του ανακοίνωσε ο Συλλούρης μέχρι ολοκλήρωση ερευνών

Υπουργικό: Απόφαση για κατάργηση του επενδυτικού προγράμματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιττάτζιης στο ΣΙΓΜΑ: Δεν έκλεισα εγώ το πρόγραμμα – Ψάρευα πληροφορίες

Keywords
Τυχαία Θέματα