Ι.Νικολάου: Επιτακτική η λήψη μέτρων και από τα σωματεία

Πιο επιτακτική από ποτέ η λήψη μέτρων για την πάταξη της βίας στα γήπεδα από πλευράς των σωματείων διαμηνύει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Μιλώντας στην εκπομπή Έχουμε Θέμα του Ράδιο Πρώτο και σχολιάζοντας τα έκτροπα στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΑΠΟΕΛ, τόνισε ότι σίγουρα η κάρτα φιλάθλου και τα άλλα μέτρα που έχουν καθοριστεί στο σχετικό νόμο, θα βοηθήσουν, ωστόσο πλέον χρειάζεται πρόσθεσε τα ίδια τα σωματεία να λάβουν μέτρα.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή το κράτος βρίσκεται

στη διαδικασία προσφορών για επιλογή του στρατηγικού συνεργάτη, ο οποίος θα εφαρμόσει όλα τα μέτρα περιλαμβανομένης της κάρτας φιλάθλου και του συστήματος ταυτοποίησης των φιλάθλων σε όλα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας, καθώς και στις κλειστές αίθουσες που διενεργούνται αγώνες ομαδικών αθλημάτων και οι οποίες έχουν χωρητικότητα φιλάθλων πέραν των 2000.

Τα όσα συνέβησαν ανέφερε, είναι αίσχος και αμαυρώνουν την εικόνα του σωματείου του ίδιου, της Κύπρου αλλά και του πολιτισμού μας.

Σχολιάζοντας το ότι ο ΑΠΟΕΛ επιφυλάσσει πλέον τα δικαιώματα του εναντίον όποιων προκαλούν την οποιαδήποτε ζημιά στο σωματείο, ο Ιωνάς Νικολάου ευχήθηκε να το πράξουν εναντίον όσων φέρουν την ευθύνη για τα επεισόδια.

Επισήμανε ότι είναι καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, κάνοντας αναφορά και στην ΚΟΠ, αλλά και στο αρχικό νομοσχέδιο που είχε καταθέσει η κυβέρνηση ενώπιον της Βουλής και το οποίο εν ολίγοις κουτσουρεύτηκε καθώς κάποια μέτρα αφαιρέθηκαν. Αυτά τα μέτρα είπε θα ήταν πολύ χρήσιμα τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα.

Τέλος απέρριψε ότι υπάρχουν κενά στα θέματα ασφάλειας, λέγοντας ότι και στη Γερμανία στον αγώνα με τη Σάλκε αλλά και σε άλλες χώρες οπαδοί πέρασαν πυρσούς. «Και στη Γερμανία έχουν πρόβλημα στους ελέγχους;», διερωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα