ΟΜΟΝΟΙΑ Παράταση στην αγωνία

Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά για τον επόμενο προπονητή των «πρασίνων»

Δεν ξεκαθάρισε ούτε και χθες το θέμα νέου προπονητή στην Ομόνοια, με συνέπεια το θέμα να παίρνει παράταση για σήμερα ή και ενδεχομένως αύριο. Εκεί που φαινόταν ότι οι «πράσινοι» ήταν κοντά σε συμφωνία με τον 43χρονο Πολωνό Σκόρζα, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Παράλληλα, προστέθηκαν στη μικρή λίστα προπονητών ακόμη δυο αξιόλογα ονόματα, τα οποία τυγχάνουν ενδελεχούς διερεύνησης, ενώ πάντα στο προσκήνιο βρίσκεται και η περίπτωση του Ισραηλινού Ραν Μπεν Σιμόν,

που ήταν από την αρχή ψηλά στις προτιμήσεις της διοίκησης του Συλλόγου. Το σκηνικό δεν είναι ξεκάθαρο και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Αποφυγή ρίσκου

Στόχος της διοίκησης της Ομόνοιας είναι να αποφύγει το οποιοδήποτε ρίσκο στην τελική επιλογή προπονητή, ώστε να μην μπει σε νέες περιπέτειες η ομάδα. Στα θετικά του Πολωνού είναι το γεγονός ότι έχει μαζέψει αρκετούς τίτλους στη χώρα του και πήρε προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς ομίλους και οι διαπραγματεύσεις που γίνονται αφορούν κάποιους όρους του συμβολαίου του. Αναφορικά με τον Μπεν Σιμόν, το υψηλό κασέ του μπαίνει εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις, αλλά από την άλλη από τη στιγμή που οι διοικούντες την ομάδα είναι αποφασισμένοι να φέρουν προπονητή με πρωταγωνιστικούς ρόλους, θα πρέπει το κασέ του γι’ αυτήν την περίπτωση να ανέβει, χωρίς βέβαια να ξεπεράσει κατά πολύ το πλαίσιο που έχει τεθεί και είναι συνυφασμένο με τα οικονομικά δεδομένα του Συλλόγου.

Το ντέρμπι δίνει ελπίδα

Με ή χωρίς τον νέο προπονητή στον πάγκο της η Ομόνοια, στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, θα επιδιώξει να επανέλθει στις επιτυχίες, κάνοντας μια νέα αρχή που θα της δώσει προοπτική και ελπίδα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ήττα από την ΑΕΚ και οι παρενέργειές της, με την αποχώρηση Καϊάφα, είχαν βαρύνει κάπως το κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος» τις πρώτες μέρες, αλλά όσο περνά ο χρόνος και πλησιάζουμε προς την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα της Δευτέρας τόσο μεγαλώνει η αποφασιστικότητα και το πάθος των παικτών της ομάδας, για να αποδείξουν ότι αξίζουν πολύ περισσότερα από αυτά που έδειξαν μέχρι στιγμής.

Άλλωστε, δεν... σηκώνει νέα αποτυχία σε ντέρμπι την Ομόνοια και ο στόχος της νίκης είναι αδιαπραγμάτευτος. Σε καμία περίπτωση οι «πράσινοι» δεν παρασύρονται από τις εξελίξεις στον ΑΠΟΕΛ και επικεντρώνονται στο πώς θα καταφέρουν να διαχειριστούν το ντέρμπι, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι θα είναι τυπικά γηπεδούχοι και θα έχουν και τη στήριξη του κόσμου τους.

Πλάνο με αλλαγές

Είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Ομόνοιας σε σύγκριση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ. Οι δυο, μέχρι πρότινος, βοηθοί του Καϊάφα, οι Ιωακείμ και Σεργίου, καταστρώνουν τα πλάνα τους και προσανατολίζονται σε αλλαγές σε όλες τις γραμμές. Δεν αποκλείεται να μείνει στον πάγκο ο Ρούνιε που έκανε άσχημο παιχνίδι στο ΓΣΖ και να δούμε δίδυμο Γκουλόν - Ρόμαρικ στο κέντρο της άμυνας, αν και... παίζει και το σενάριο να μετακινηθεί ο Λομπτζιανίτσε ως στόπερ και να αγωνιστεί ο Ράμος δεξιά στην άμυνα.

Βεβαίως, υπάρχει πίστη στις δυνατότητες του Ρούνιε και γίνεται προσπάθεια να ανυψωθεί η ψυχολογία του και να διατηρηθεί στη θέση του. Τη θέση πλάι στον Οικονομίδη στον άξονα διεκδικούν οι Γκουλόν και Μαργκάσα, έχοντας πιο μπροστά τους τον Ασίς. Στην επίθεση, από τη στιγμή που Χριστοφή και Μπαντιμπανγκά κρίθηκαν ανέτοιμοι, θέση στο ένα φτερό της επίθεσης διεκδικούν οι Ράμος και Σέρινταν, αφού στο άλλο θα κινείται ο Κιρμ, με τον Σκέμπρι να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα