Ήγγικεν η ώρα της αλήθειας

Τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου και πολλοί υποψήφιοι, μιας και χαλάρωσαν και οι κορωνοπεριορισμοί, άρχισαν να εφαρμόζουν τη δοκιμασμένη παραδοσιακή τακτική. Τις επισκέψεις από πόρτα σε πόρτα. Ενώ θα ετοιμάζεστε να φορέσετε τις πιτζάμες σας, θα χτυπούν το κουδούνι της εξώπορτας οι υποψήφιοι, για να σας κάνουν... ντελίβερι το προεκλογικό τους μανιφέστο. Πέρασαν οι εποχές που οι ψηφοφόροι περνούσαν έξω από τη Βουλή και έπαιζαν την πουρού τους για να τους ικανοποιήσουν οι βουλευτές. Τώρα οι ίδιοι οι υποψήφιοι βουλευτές

περνούν από τα σπίτια των ψηφοφόρων και τους παίζουν... τα κουδούνια, ρωτώντας τους αν έχουν κανένα αίτημα προς ικανοποίηση. Σήμερα, ασφαλώς, τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν, εξαιτίας της πανδημίας. Έτσι, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό που θ’ αντιμετωπίσει όταν πάει να χτυπήσει κάποια πόρτα. Είναι πολύ πιθανόν να την μισανοίξει ο ιδιοκτήτης, να τον κοιτάξει καχύποπτα και να του πει κοφτά:

«Παρακαλώ, να μην επιχειρήσετε να κάνετε χειραψία μαζί μου και να μείνετε έξω από την εξώπορτά μου, τουλάχιστον δύο με τρία μέτρα. Θα σας ζητήσω να μου δείξετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test 72 ωρών. Επίσης, όσα θα μου πείτε, θα τα πείτε χωρίς να υψώνετε τον τόνο της φωνής σας, για να μην εκτοξεύετε σταγονίδια, σε περίπτωση που είσαστε φορέας του κορωνοϊού. Αν θα μου δώσετε κάποια φυλλάδιά σας, παρακαλώ να τα ψεκάσετε πρώτα με αντισηπτικό. Το ίδιο να κάνετε και με το κουδούνι του σπιτιού μου που το αγγίξατε χτυπώντας το για να σας ανοίξω»!

Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα αποδειχθούν οι επισκέψεις από πόρτα σε πόρτα, έστω και στον περιορισμένο χρόνο που απομένει. Αυτό θα φανεί την ερχόμενη Κυριακή, όταν θα μιλήσει η κυρίαρχη ττενέκκα. Και ξέρετε, αυτή έχει μια ουσιώδη διαφορά από τους πολιτικούς. Δεν λέει ποτέ... ψέματα.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήγγικεν,ingiken