«Πλέον το χρέος είναι στο 1/3 απ' ό,τι ήταν, όταν δημοσιοποιήθηκαν οι αριθμοί»

Με δική του πρωτοβουλία ο Πρόδρομος Πετρίδης συναντήθηκε με τους παλαιμάχους του ΑΠΟΕΛ, στους οποίους έδωσε λεπτομερή ενημέρωση για όσα αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.

Ο πάλαι ποτέ άσος και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ομάδας, Τάκης Αντωνίου, ανέφερε μετά από αυτήν τη συνάντηση πως πλέον αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα με περισσότερη αισιοδοξία, καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως ο ΑΠΟΕΛ θα επιστρέψει άμεσα στη διεκδίκηση τίτλων και ότι

προς τούτο θα αποκτηθούν παίκτες από το πάνω ράφι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντωνίου στον Super Sport για…

…το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης: «Υπάρχει δυσκολία, αλλά θα πρέπει όλοι να σκεφτούν τις δυσκολίες υπάρχουν και να προσαρμοστούν. Αν υπήρχε εκλογική μάχη, θα ήταν λογικό να υπάρχουν διάφορες απόψεις, αλλά -αφού δεν θα γίνει- είμαστε όλοι υπόχρεοι να είμαστε δίπλα τους και να βοηθήσουμε τη νέα προσπάθεια που θα γίνει για να επανέλθει η ομάδα. Η κριτική πάντα βοηθάει και αυτό το καταλαβαίνει ο Πρόδρομος. Αλλά δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον πρόεδρο, γιατί κάποιοι παίκτες έπρεπε να φύγουν και να αποζημιωθούν. Το μόνο που μπορεί να πει κάποιος είναι για τα ποσά που δαπανήθηκαν σε παίκτες, αλλά -όταν το έκαναν- πίστευαν ότι θα είχαν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Πλέον θα μπουν σε άλλη λογική. Ήρθαν παίκτες με καλό βιογραφικό, αλλά δεν αξιολογήθηκαν σωστά από τους αρμόδιους. Δεν έγινε η σωστή μελέτη του βιογραφικού τους. Είναι διατεθειμένοι να φέρουν και παίκτες με αδιαμφησβήτητή αξία από το πάνω ράφι όσον αφορά τον τόπο μας, για να πιστέψει και ο κόσμος την προσπάθεια που θα γίνει και να την αγκαλιάσει.

Ο ΑΠΟΕΛ δοκίμασε με διάφορους Τεχνικούς Συμβούλους, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν σωστοί, όμως εκείνο το μοντέλο δεν δούλεψε. Ο Γιοβάνοβιτς ήταν συγκεντρωτικός, είχε την βοήθεια, αλλά αυτός είχε τον τελευταίο λόγο για τους παίκτες και το ίδιο θα γίνει και με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Γνωρίζει πολύ καλά τον ΑΠΟΕΛ και την κυπριακή πραγματικότητα και θα έχει τον πρώτο λόγο για τις μεταγραφικές κινήσεις.

Εμείς εξηγήσαμε στον πρόεδρο ότι είμαστε πάντα στην διάθεση τους και θα οριστούν τακτικές συναντήσεις, ο Νεκτάριος Πετεβίνος θα κάνει οργανόγραμμα, και θα γίνεται συνάντηση με τους παλαίμαχους. Στη συνάντηση που είχαμε είπαμε πολλά και συζητήσαμε και ποδοσφαιρικά και στις επόμενες θα είναι και ο προπονητής παρών. Είναι καλά να συνδέεται η ιστορία της ομάδας με το παρόν. Ο πρόεδρος μας είπε ότι έδωσε οδηγίες και, όποιος παλαίμαχος θέλει να πάει στις προπονήσεις, μπορεί να το πράξει».

Πρέπει να αλλάξει το κλίμα και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Αν υπήρχε εκλογική μάχη, σίγουρα θα έπρεπε ο καθένας να πάρει θέση, αλλά από τη στιγμή που δεν θα γίνει, οφείλουμε να συσπειρωθούμε γύρω από την ομάδα. Θα πρέπει να δημιουργούνται προϋποθέσεις για την διοίκηση να πηγαίνει χωρίς αντιπαράθεση στην Γ.Σ. και να δίνεται η προεδρία στην επόμενη διοίκηση ομαλά».

…τη συνάντηση που είχαν οι παλαίμαχοι με τη διοίκηση: «Μετά τη δημοσιοποίηση του χρέους του ΑΠΟΕΛ υπάρχει ανησυχία στις τάξεις των οπαδών, είχαμε όμως την ευκαιρία εμείς οι παλαίμαχοι, με αντιπροσωπεία, να συναντηθούμε με τον πρόεδρο και ενημερωθήκαμε. Ήταν πρωτοβουλία του προέδρου και ενημερωθήκαμε για τα πάντα. Όσοι απαρτίζουν την αντιπροσωπία, είναι παίκτες, οι οποίοι ήταν από μικροί με τον ΑΠΟΕΛ, το θεωρούν μεγάλη τιμή ότι αγωνίστηκαν εκεί και έχει ιδιαίτερη σημασία. Όλοι είναι παλαίμαχοι, αλλά είναι διαφορετικό για αυτούς που έπαιξαν όλη την καριέρα τους στην ομάδα που αγαπούσαν. Ο πρόεδρος μας ενημέρωσε για τα πάντα. Το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ότι τα νούμερα είναι σωστά, αλλά έχουν μεσολαβήσει κάποια πράγματα από τότε. Δηλαδή, αν έβγαινε τώρα, θα ήταν αρκετά προς τα κάτω το χρέος, το 1/3 θα ήταν. Όσον αφορά την αντιμετώπιση του χρέους, είμαστε αισιόδοξοι. Έχει τακτοποιηθεί η οφειλή προς το κράτος με δόσεις, όπως έγινε για όλες τις ομάδες, και το πιο σημαντικό είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ βαδίζει προς την επόμενη μέρα και θα βαδίσει αμέσως προς τις ισχυρές ομάδες και το πώς καταφέρνει να νοικοκυρευτεί προς τα έσοδα και έξοδα.

Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η θέση του ΑΠΟΕΛ του χρόνου και εμείς είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον μετά τη συνάντηση. Πήραμε διαβεβαιώσεις ότι η προσπάθεια της ομάδας είναι να επανέλθει αμέσως και όχι σε βάθος χρόνου και η διοίκηση έχει τους τρόπους να ενδυναμώσει την ομάδα σοβαρά. Επίσης υπάρχει εμπιστοσύνη στον προπονητή και είναι πολύ σημαντικό. Εμείς τον στηρίζουμε και οι διαβεβαιώσεις που έχουμε πάρει είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ θέλει να επανέλθει από την επόμενη μέρα να διεκδικήσει τον τίτλο. Ελπίζουμε ότι η νέα προσπάθεια που θα γίνει θα έχει την υποστήριξη του κόσμου μέσα από το γήπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλέον,pleon