Ημικρατικοί Οργανισμοί: Κρίθηκαν «ακατάλληλοι» πέντε διορισθέντες (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλάζει ξανά τους διορισμούς των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, η Κυβέρνηση, λόγω ακαταλληλότητας διορισθέντων.

Μετά την απόφαση του Υπουργικού, όλες οι λίστες είχαν σταλεί, όπως προνοείται από τη σχετική νομοθεσία, για τον απαραίτητο έλεγχο στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαπιστώθηκε πως υπήρχε αριθμός «ακατάλληλων» ατόμων που περιλήφθηκαν στα διοικητικά συμβούλια ημικρατικών οργανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των ατόμων που δεν πληρούν τα κριτήρια, βάσει της νομοθεσίας, είναι πέντε.

Ως εκ τούτου, το Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρία της περασμένης Παρασκευής,  αναθεώρησε τις συνθέσεις  διοικητικών συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών, λίγες μέρες μετά τον διορισμό τους.

Η νομοθεσία για την απαγόρευση συμμετοχής κάποιου σε διοικητικό συμβούλιο οργανισμού κοινής ωφελείας προνοεί μεταξύ άλλων:

-Να μην έχει οφειλές προς το δημόσιο. Για παράδειγμα χρέη στον Φόρο Εισοδήματος αλλά και στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στην αυριανή του συνεδρία, αναμένεται να επικαιροποιήσει τις λίστες των ονομάτων, τα οποία θ΄ ανακοινωθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα