Καμίνι η Ελλάδα με πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας σημειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα, η οποία «ψήνεται» λόγω του άγριου κύματος καύσωνα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Το ρεκόρ σημειώθηκε στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, όπου το θερμόμετρο άγγιξε τους 46,3 βαθμούς Κελσίου, όπως γράφει ο μετεωρολόγος.

Σημειώνεται πως στην περιοχή της Μακρακώμης νωρίτερα σήμερα ξέσπασε φωτιά, η οποία ωστόσο έχει τεθεί πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Όπως γράφει ο κ. Καλλιάνος, σε θερμοκρασία, ακολουθούν:

2η στην Ευρώπη η ευρύτερη
περιοχή της Λάρισας με 44,9°C,3η στην Ευρώπη η Σπάρτη με 44,7°C4ο στην Ευρώπη το Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 44,4°C,5η στην Ευρώπη η ευρύτερη περιοχή της Θήβας με 44°C.6η στην Ευρώπη (σύμφωνα με τους πίνακες σταθμών που την κατατάσσουν στην Ευρώπη) η περιοχή Νταλαμάν της Τουρκίας με 44°C

Όσον αφορά στην Αττική, σύμφωνα με τον ίδιο, η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Πότε θα υποχωρήσει ο καύσωνας

Ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή αναμένεται μείωση της θερμοκρασίας.

Η χαρά, όμως, θα κρατήσει λίγο καθώς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε νέο κύμα ζέστης, το οποίο, ωστόσο, δεν θα είναι το ίδιο σφοδρό.

Ο μετεωρολόγος σημείωσε ότι θα δούμε θερμοκρασίες γύρω στο 42 και το νέο κύμα θα διαρκέσει 3-4 μέρες.

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα