Ημερίδα για την οδική ασφάλεια, διοργανώνουν Κομισιόν&Αστυνομία

Ημερίδα με τίτλο «Στρατηγική και Καλές Πρακτικές για την Οδική Ασφάλεια στην ΕΕ», διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και η Αστυνομία Κύπρου με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και τη συζήτηση λύσεων για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ιερόθεος Παπαδόπουλος δήλωσε

πως στην Κύπρο υπήρξαν 49 νεκροί από τροχαία δυστυχήματα, που ως ποσοστό ανά 100.000 κατοίκους παραμένει υψηλότερο από τον μέσο όρο στην ΕΕ.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο, το 2018, 25.100 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

«Η κατάσταση έχει σαφώς βελτιωθεί σε σχέση με δέκα χρόνια πριν – το 2008 οι νεκροί από τροχαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν ξεπεράσει τις 39.500. Αλλά, κανείς δεν μπορεί να επαναπαύεται», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι 25.100 νεκροί που είχαμε πέρσι είναι ο ίδιος αριθμός θυμάτων που θα είχαμε αν επί ένα χρόνο στην Ευρώπη έπεφτε ένα επιβατικό αεροσκάφος κάθε δυο μέρες».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της ΕΕ, Λεωφόρος Βύρωνος 30, Λευκωσία, από τις 09:30 έως τις 12:30.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι: Γιώργος Σαββίδης, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γεώργιος Προκοπίου, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Κύπρος Μιχαηλίδης, Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρου, και Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Παρουσιάσεις θα γίνουν από ειδικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της οδικής ασφάλειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Αστυνομία Κύπρου, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το ελληνικό Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και αγγλικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ έχουν ήδη υιοθετήσει αποφάσεις για την λήψη πρόσθετων μέτρων στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Με τα μέτρα αυτά εισάγονται 30 νέες τεχνολογικές προδιαγραφές ασφαλείας για τα οχήματα, οι οποίες και θα καταστούν υποχρεωτικές από το 2022.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα