Ικέτευε η χαροκαμένη μάνα ενώ ο Μεταξάς είχε σκοτώσει την κόρη της

Ενώ ο Μεταξάς αφαιρούσε χωρίς ίχνος δισταγμού αθώες ανθρώπινες ψυχές, μάνες και συγγενείς θυμάτων ζούσαν τον δικό τους Γολγοθά μέχρι να εντοπίσουν σημεία ζωής των δικών τους ανθρώπων.

Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό ότι αρκετά απ’ τα θύματα του Μεταξά είχαν καταγγελθεί ως ελλείποντα πρόσωπα, που έμειναν ωστόσο στα συρτάρια της διερεύνησης. Μέσα απ’ τα όσα ακούστηκαν χθες κατά την δίκη εξπρές που καταδίκασε σε 7 ισόβια τον Μεταξά, ήρθαν στο φως και άγνωστες μέχρι χθες πτυχές της πρωτοφανούς υπόθεσης.

Μια

απ’ αυτές είναι η δολοφονία της Μαρικάρ Βαλντέζ, της γυναίκας που ο Μεταξάς σκότωσε στο ίδιο του το σπίτι και ακολούθως είχε τοποθετήσει το άψυχο σώμα της σε ταξιδιωτική βαλίτσα την οποία πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά την περιγραφή των γεγονότων, η μητέρα της Μαρικάρ ικέτευε να μάθει νέα της κόρης της μέσω του Μεταξά. Ο Μεταξάς είχε εντοπίσει την Μαρικάρ στο Facebook και συνομίλησε μαζί χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο orestis 35. Από τις ακροαματικές διαδικασίες είχε γίνει γνωστό ότι τα ίχνη της Μαρικάρ χάθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου. Φιλικό της πρόσωπο ανέφερε σε κατάθεση ότι την ίδια μέρα είπε πως θα συναντούσε άγνωστο πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτό θα της έδινε πληροφορίες αναφορικά με τον νεκρό άνδρα της.

Σχετικές έρευνες των αρχών εντόπισαν σε ανοικτό χώρο στην Επαρχία Λευκωσίας την άδεια παραμονής της Μαρικάρ ενώ στα ηλεκτρονικά δεδομένα του Μεταξά είχαν εντοπιστεί και φωτογραφίες του σχετικού εγγράφου. Εδώ να σημειωθεί ότι με βάση τα όσα ακούστηκαν χθες, ο Μεταξάς ανέφερε ότι συνήθιζε να κρατά «αρχείο» των γυναικών με τις οποίες είχε συνευρέσεις. Το αρχείο αυτό περιελάβανε και γραπτά μηνύματα αλλά και οπτικοακουστικό υλικό.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο χθες ο Μεταξάς είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι η Μαρικάρ ήταν ευάλωτη λόγω ακριβώς του χαμού του συζύγου της. Ο Μεταξάς εξάλλου δεν δίστασε μετά τον χαμό της Μαρικάρ, να επικοινωνήσει με την φίλη της, την «Μάρτζι».

Η γυναίκα αυτή είχε μιλήσει προ μηνών στην ελλαδική εφημερίδα real όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, «αμέσως μετά την εξαφάνιση της φίλης μου Μαρικάρ, ο «Ορέστης» επικοινώνησε μαζί μου στο Facebook και μου είπε ότι θέλει να με δει γιατί ξέρει κάτι πολύ σημαντικό για τη Μαρικάρ.

Όμως, όταν μιλούσα μαζί του από τον λογαριασμό της μητέρας της Μαρικάρ, υποδυόμενη τη μητέρα, ο «Ορέστης» έλεγε πως δεν γνωρίζει τίποτα. Αυτό με έβαλε σε τρομερές υποψίες.»

«Τότε ήταν που επέμενε πολύ να με συναντήσει μόνη μου. Του είπα πως δεν τον γνωρίζω και εκείνος αρνήθηκε να με δει μόνο με φίλους μου. Είχε μεγάλη πειθώ, αλλά αντιστάθηκα, αν και έλεγε πως έχει πληροφορίες να μου πει, τις οποίες θα μπορούσα να μεταφέρω στην αστυνομία, χωρίς να πω λέξη για αυτόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα