Όλα ανοικτά στο Μοντ Πελεράν - Μέχρι και κατάθεση χάρτη

Τελευταία μέρα η σημερινή στο Όρος του Προσκυνητή, όπου οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί συνομιλούν εντατικά από την περασμένη Δευτέρα. Στις 11.30 ώρα Κύπρου ξεκινά η τελευταία ημέρα συνομιλιών, με τα κριτήρια του εδαφικού να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Χθες τα μεσάνυχτα εξάλλου οι δυο, προέβησαν στις πρώτες ουσιαστικά δηλώσεις τους από την Ελβετία, με το πέρας του

δείπνου το οποίο τους παρέθεσαν τα ΗΕ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από το ελβετικό θέρετρο όλα είναι ανοιχτά, ακόμη και η κατάθεση χάρτη, και μέχρι την τελευταία στιγμή όλα μπορούν να συμβούν.

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο παράτασης ο Ακιντζί

«Δεν είναι το τέλος του δρόμου» σημείωσε για μια ακόμη φορά εμφαντικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με τον Μουσταφά Ακιντζί από την άλλη να «ρίχνει λάδι» στην φωτιά, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για μονοήμερη παράταση.

Είναι μια κρίσιμη ημέρα, ίσως μια από τις πιο σημαντικές ημέρες στην όλη διαδικασία, δήλωσε χθες το βράδυ ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε προσθέτοντας πως έχει προσδοκίες.

Σε δηλώσεις, έξω από το εστιατόριο στο Μοντρέ, όπου τα Ηνωμένα `Εθνη παρέθεσαν χθες βράδυ δείπνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί και τις διαπραγματευτικές τους ομάδες, που βρίσκονται στο Μοντ Πελεράν, o κ. `Ειντε δήλωσε πως έχει γίνει πολλή πρόοδος, αλλά υπάρχουν εκκρεμούντα θέματα, σημειώνοντας πως βρισκόμαστε σε μια φάση της διαδικασίας, στην οποία δεν υπάρχουν ταμπού και πως όλα είναι στο τραπέζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα