Νίκη στην παράταση για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να νικήσει σαφώς πιο εύκολα την Μακάμπι από το τελικό 83-75 στην παράταση. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ απώλεσε μεγάλη διαφορά, γλίτωσε την ήττα με το φόλοου του Γκιστ και στην παράταση έφτασε στη νίκη. Μορφή ο Σίγκλετον.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα φάνηκε ότι δεν φτάνει μόνο η άμυνα για να πάρει κανείς ένα παιχνίδι σ' αυτήν την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός

ήταν συνεπής αμυντικά στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 16 πόντους αλλά όταν η Μακάμπι εξαπέλυσε αντεπίθεση έμεινε από σκορ και αγχώθηκε.

Τι αγχώθηκε δηλαδή, που βρέθηκε μία ανάσα από την ήττα. Ο Γκιστ ισοφάρισε σαν από μηχανής θεός 10 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας ενώ στην επόμενη επίθεση ο Παναθηναϊκός γλίτωσε σαν από θαύμα το καλάθι αφού ο Σμιθ αστόχησε σε λέι απ.

Θα ήταν κρίμα να πήγαινε στράφι τέτοια αγωνιστική συνέπεια, στην άμυνα κυρίως, για την αβλεψία μερικών λεπτών. Ο Σίγκλετον ήταν εκρηκτικός (βοήθησε αποφασιστικά και στην παράταση), ο Μποχωρίδης έβαλε δύο μεγάλα σουτ και όμως ο Παναθηναϊκός έπαιξε τη νίκη του κορώνα-γράμματα.

Στην παράταση η τάξη αποκαταστάθηκε, μάλλον αναμενόμενα. Με την αμερικάνικη πεντάδα του ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια στην αποκαμωμένη Μακάμπι και ο Σίγκλετον συνέχισε την προσωπική του ραψωδία μέχρι την τελική νίκη. Τελείωσε ο άνθρωπος το ματς με 26 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 35-28, 52-43, 67-67, 83-75

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 26 (3), Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 6, Μποχωρίδης 6 (2), Φώτσης 2, Παππάς, Φελντέιν 4, Γκιστ 12 (2), Μπουρούσης 5, Καλάθης 13 (1).

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Γκάουντλοκ 14 (2), Ραντ 3 (1), Σίλι 6, Σμιθ 11 (1), Πνίνι 3 (1), Οχαγιόν 3 (1), Ουίμς 15 (2), Αλξάντερ, Άιβερσον 8, Ζίρμπες 12.

Keywords
Τυχαία Θέματα