Ι.Κασουλίδης: Έσοδα απο το ΦΑ θα καλύψουν μέρος εξόδων λύσης

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης για πρώτη φορά έκανε λόγο ότι μέρος των εσόδων που θα προκύψουν από το φυσικό αέριο θα καλύψουν έξοδα λύσης του κυπριακού.

Σε συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης που παραχώρησε ο ΥΠΕΞ αποκάλυψε εξάλλου και τις εξελίξεις που υπάρχουν στο διαπραγματευτικό έργο.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζόν Κέρι συζήτησε θέματα ενέργειας.

Ο ΥΠΕΞ, αφού ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογο για το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για την κυπριακή ΑΟΖ υπέδειξε ότι η όποια ανακάλυψη

θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, θα συμβάλει στην ευημερία του κυπριακού λαού και θα αποτελέσει τις χρηματικές εγγυήσεις για χρηματοδότηση του κόστους των αποζημιώσεων ως αποτέλεσμα της λύσης του Κυπριακού.

Δηλαδή, μέρος των εξόδων της λύσης θα καλυφθεί από τα έσοδα του ΦΑ.

Σημαντικές εξελίξεις στο διαπραγματευτικό έργο

Ο Ιωάννης Κασουλίδης αποκάλυψε ότι οι δυο διαπραγματευτές έχουν ετοιμάσει έγγραφο με σειρά ερωτημάτων προς τους δυο ηγέτες τα οποία αφορούν τις αποκλίσεις των δυο πλευρών.

Δεύτερο έγγραφο εξάλλου έχει ετοιμαστεί μόνο για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Το έγγραφο αυτό περιέχει τις αποκλίσεις οι οποίες και θα συζητηθούν με τον Μουσταφά Ακιντζί προκειμένου να υπάρξουν συγκλίσεις των δυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα