Ικανοποίηση Περιβαλλοντικής Κίνησης για ακύρωση μεταφοράς Ασφαλτικού

Ικανοποίηση για την απόφαση του δικαστηρίου ακύρωσης της πολεοδομικής άδειας για εγκατάσταση ασφαλτικού εργοστασίου στο Μιτσερό, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου.

Σημειώνει ότι ο αγώνας των κατοίκων και των κοινοτικών αρχών της περιοχής που θα επηρεάζονταν από μια τέτοια μετακίνηση και των περιβαλλοντικών οργανώσεων που κινητοποιήθηκαν και συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων, δικαιώθηκε. «Οι μεθοδεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, που έβαζε τα συμφέροντα πάνω από

την υγεία και το ευ ζην των ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος, έχουν αποτύχει κατά το ήμισυ», προσθέτει.

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου αναφέρει, παράλληλα, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με όσους επηρεάζονται από τη λειτουργία των ασφαλτικών μονάδων, είτε στο Δάλι είτε αλλού, μέχρι να δοθεί μια λογική λύση φιλική προς το περιβάλλον, που δε θα θυματοποιεί κανένα, καμιά κατοικημένη περιοχή.

Καλεί την Κυβέρνηση να κινηθεί με γρηγορότερους ρυθμούς για σχεδιασμό και εφαρμογή πολεοδομικών και χωροταξικών σχεδίων για τις ρυπογόνες βιομηχανίες λαμβάνοντας υπόψη και τις συνέπειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που φέρνει η κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα