Ικανοποιημένη η Λευκωσία από την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ

Αύριο αναμένεται η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γ.Γ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ να ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το προσχέδιο της έκθεσης για το Κυπριακό, η οποία, σύμφωνα με πηγές από το Προεδρικό αναμένεται να εγκριθεί ως έχει.

Κάτι που ικανοποιεί την Ε/κ πλευρά όπως σαφώς άφησε να εννοηθεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος λέγοντας ότι «η προετοιμασία, την οποίαν εξαγγέλλει ο ίδιος ο ΓΓ με δικό του απεσταλμένο για να ανιχνεύσει το έδαφος δείχνει, ακριβώς, ότι δεν πρόκειται για προϋπόθεση, αλλά για αναγκαίο στάδιο, για να φτάσουμε με βάσιμες προσδοκίες σε διαπραγμάτευση».

Ο κύριος Προδρόμου

απέφυγε να απαντήσει στις βολές της αντιπολίτευσης για τα όσα αναφέρονται στην έκθεση σε σχέση με την ημερομηνία του πλαισίου Γκουτέρες και κάλεσε όλους να σταθούν στην ουσία.

«Επομένως, αυτό που έχει καταφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μαζί με την Ελλάδα πηγαίνοντας στο Κραν Μοντανά, θα το συνεχίσουμε στη διαπραγμάτευση, στην οποία θα πρέπει να φανεί ότι η Τουρκία έχει πάρει την απόφαση ότι θα επιτρέψει να γίνει μια συμφωνία μεταξύ των Κυπρίων, χωρίς να αξιώνει ανάμιξη στα κυπριακά πράγματα», είπε.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το διπλωματικό παρασκήνιο στις Βρυξέλλες για την έκθεση προόδου της Τουρκίας.

Το προσχέδιο έχει σαφώς βελτιωθεί αλλά ο Υπουργός Εξωτερικών δεν πρόκειται να συναινέσει στην αποδοχή του πριν από τη δική του επίσκεψη στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα