Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί το ΔΗΚΟ - VIDEO

Σείεται συθέμελα το ΔΗΚΟ, καθώς ξεκάθαρη ήταν η απόφαση της Γραμματείας του κόμματος, βάσει της οποίας, όσοι ενυπόγραφα υποστήριξαν άλλη υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, αντί αυτής του Νικόλα Παπαδόπουλου, αυτόματα τίθενται εκτός κόμματος. Αποφασίστηκε επίσης να οδηγηθούν ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου, σε συνεδρία του την ερχόμενη Δευτέρα και αξιωματούχοι τοπικών επιτροπών.

Η συνεδρία ίσως να είναι μακρά και να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες καθώς όπως πληροφορείται το SIGMA στη λίστα αναμένεται να προστεθούν και αρκετά άλλα ονόματα. Συνολικά από τις 5 Φεβρουαρίου διαγράφηκαν 13 στελέχη, συν μια προσωρινή για περίοδο έξι μηνών.

Το SIGMA πληροφορείται επίσης ότι η ηγεσία του ΔΗΚΟ αναμένεται να προχωρήσει σε αυτόματη διαγραφή του πρώην υπουργού Χρήστου Πατσαλίδη, και της πρώην βουλευτού Αθηνάς Κυριακίδου. Οι κατηγορίες που βαραίνουν όλους τους διαγραφέντες είναι:

- Μη συμμόρφωσης σε υποχρεώσεις που απορρέουν από το καταστατικό και τις διατάξεις των Κανονισμών Λειτουργίας του ΔΗΚΟ.

- Συμπεριφορά που μειώνει το ήθος και θίγει την αξιοπρέπεια του κόμματος.

- Στάση και συμπεριφορά αντίθετη προς τις Αρχές, την ιδεολογία, τις αποφάσεις και προγραμματικές επιδιώξεις του ΔΗΚΟ.

Στο χορό των διαγραφών, προστίθενται και οι παραιτήσεις στελεχών του ΔΗΚΟ.

Αύριο στις 11 το πρωί αναμένεται να συνέλθει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ. Μεταξύ άλλων αναμένεται να προχωρήσει στην πλήρωση της κενωθείσας θέσης του πειθαρχικού συμβουλίου μετά την παραίτηση του μέλους Ανδρέα Μερακλή. Τη Δευτέρα αναμένεται η απάντηση του Μάριου Καρογιάν.

Το SIGMA επικοινώνησε με την ηγεσία του ΔΗΚΟ, αλλά απέφυγε να προβεί σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα