Υπουργικό: Οι σίγουροι, τα φαβορί κι ο Χάρης - VIDEO

Η ονοματολογία για το νέο υπουργικό καλά κρατεί την ώρα που η υπόθεση Χάρη Γεωργιάδη έχει αναστατώσει το Προεδρικό και προκαλεί προβληματισμό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε θρίλερ εξελίσσεται το ζήτημα του Χάρη Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Οικονομικών αρκετό καιρό πριν τις Προεδρικές είχε πάρει θετική απάντηση για να είναι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών. Η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική και το απόλυτο φαβορί για την συγκεκριμένη θέση είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης

εξελέγη με το σύνθημα: "Προχωράμε Σταθερά". Πόση σταθερότητα θα υπάρχει αν αποχωρήσει ο κ. Γεωργιάδης από το ΥΠΟΙΚ και πάει σε ένα οποιοδήποτε άλλο υπουργείο και στο ΥΠΕΞ δεν πάει ένα πρόσωπο που να έχει ζήσει από κοντά τα πάντα την περασμένη 5ετία.

Μπορεί σήμερα να διαφαίνεται ότι άλλες οι βουλές του Νίκου Αναστασιάδη και άλλες του Χάρη Γεωργιάδη, ωστόσο αναμένεται να υπάρξει και νέο τετ-α-τετ το οποίο και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο τρόπος που έχει παρουσιαστεί το ζήτημα δεν ήταν σωστός, χωρίς όμως να διαψεύδει κανένας ότι υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη σημερινή ομιλία του στο Υπουργικό ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας στην επιτυχία που είχαμε στις πρόσφατες εκλογές. Να μην ακούτε κανένα σενάριο από όσα λέγονται στα ΜΜΕ. Θα σας δω έναν προς έναν και θα τα συζητήσουμε»

Οι σίγουροι

Σήμερα υπάρχουν σίγουροι υπουργοί οι οποίοι θα συνεχίσουν και στο νέο σχήμα. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Πετρίδη στο ΥΠΕΣ, τον Γιώργο Λακκοτρύπη στο Υπουργείο Ενέργειας και τον Ιωνά Νικολάου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα φαβορί

Υπάρχουν και τρία φαβορί για δύο θέσεις. Στο ΥΠΕΞ είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης και στο Εργασίας η Ζέτα Αιμιλιανίδου και Κυβ. Εκπρόσωπος ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Στα σενάρια είναι το όνομα του Χάρη Γεωργιάδη όπως όλοι γνωρίζουμε για το ΥΠΕΞ.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη θρίλερ για το Υπουργείο Υγείας. Εδώ έχουμε τα ονόματα του Αδάμου Αδάμου, Βουλευτή του ΑΚΕΛ και του Νίκου Νουρή, Βουλευτή του ΔΗΣΥ.

Για την πρώτη περίπτωση: Μιλήσαμε με κορυφαία στελέχη της Εζεκίας Παπαιωάννου. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το ΑΚΕΛ να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για υπουργοποίηση στελέχους του. «Εμείς που λέμε ότι η κυβέρνηση αυτή θα αποτύχει, θα συμμετέχουμε κιόλας;» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη περίπτωση φαίνεται πως είναι αρεστή στην ηγεσία του ΔΗΣΥ. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θέλει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του τον Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος γίνεται Βουλευτής αν υπουργοποιηθεί ο κ. Νουρής.

Τα πάντα κρίνονται από μία κλωστή για Χριστόφορο Φωκαίδη, Κώστα Καδή, Μάριο Δημητριάδη και Νίκο Κουγιάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα