Ιδού η επιστολή εργαζομένων ΤΑΕΠ: "Θα θρηνήσουμε θύματα"

Σε απεργία κατέρχονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση του τμήματος και τις ελλείψεις σε αναλώσιμα.

Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους ημερομηνίας 17 Οκτωβρίου, με παραλήπτες τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου, τις Ιατρικές υπηρεσίες καθώς και τις συντεχνίες των γιατρών, ενημέρωναν για το πρόβλημα της υποστελέχωσης το οποίο παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους, επιστολές

αλλά και συναντήσεις, όχι μόνο δεν επιλύθηκε αλλά χειροτέρευσε.

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, ενώ διεκδικούν κάθε ιατρός να έχει μια ημέρα ανάπαυσης, να υπάρχει η δυνατότητα να λάβουν τις άδειες αναπαύσεως τους και να εργάζονται περισσότεροι από ένας γιατρός σε βάρδιες καθώς όπως τονίζουν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Η ευθύνη της εργασίας στο ΤΑΕΠ ενός και μόνο ιατρού, ο οποίος μάλιστα δεν έχει ξεκουραστεί, είναι τεράστια όπως σημειώνεται στην επιστολή.

Με την επιστολή, μάλιστα, οι εργαζόμενοι αποποιούνται της ευθύνης για ιατρικά λάθη και προειδοποιούν ότι "θα θρηνήσουμε θύματα".

Ακολούθως και αφού οι γιατροί θεώρησαν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι ήρθε η χθεσινή επιστολή η οποία ουσιαστικά εξήγγειλε την στάση εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα