Κάτοικοι σε Βουλιαράτες κατά αλβ. αστυνομίας: «Το φάγατε το παιδί»

Καζάνι που βράζει η περιοχή των Βουλιαράτων μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα το βράδυ της 28ς Οκτωβρίου από την αλβανική αστυνομία.

Όπως θα ακούσετε στο βίντεο, οι κάτοικοι καταφέρονται με βαριούς χαρακτηρισμούς κατά της αλβανικής αστυνομίας. Αναφέρουν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων «το φάγατε το παιδί, ντροπή σας», ενώ θεωρούν άδικο τον θάνατό του, αφού «ήταν άνθρωπος και όχι ζώο», όπως αναφέρει συγχωριανή του στην κάμερα.

«Ο Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοικτά» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο γαμπρός του 35χρονου Βαγγέλης Σακελλαράκης, επικαλούμενος

τον ιατροδικαστή Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη που είδε χθες τη σορό του στο Νοσοκομείο Αργυροκάστρου παρόντος και του ιδίου.

Σύμφωνα με τον γαμπρό του, ο Κατσίφας είχε τη δυνατότητα να ξεφύγει στην Ελλάδα από το βουνό όπου βρισκόταν αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό και να παραδοθεί και την ώρα που σήκωσε τα χέρια ψηλά οι Αλβανοί αστυνομικοί τον πυροβόλησαν από απόσταση 15 -20 μέτρων. Αυτό, είπε, φαίνεται και από το «γαλήνιο ύφος» της σορού του.

Ο κύριος Σακελλαράκης υποστήριξε επίσης ότι ο Κατσίφας δεν σκότωσε κανέναν και αν ήθελε να το κάνει θα το έκανε. Κατά την άποψή του τα πυρά του ήταν άσφαιρα.

Είπε ακόμη ότι ο 35χρονος είχε στοχοποιηθεί από τους Αλβανούς άδω και 4-5 χρόνια γιατί θεωρούσαν ότι ξεσήκωνε τη μειονότητα ενώ ήθελε να κτίσει και μια εκκλησία.

Αποκάλυψε επίσης ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί τρομοκρατούσαν επί 5 ώρες τους γονείς του 35χρονου και στο τέλος άρπαξαν από το σπίτι και δυο τσουβάλια καρύδια και ρόδια που είχε μαζέψει ο Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του Κατσίφα έδωσαν κατάθεση και στις Ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές καθώς έχει διαταχθεί έρευνα και από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα