Ιδιωτικά νηπιαγωγεία: «Δεν λύνεται το πρόβλημα με τη νέα απόφαση του ΥΠΠΑΝ»

Την θέση ότι ακόμα και μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας  για τα νηπιαγωγεία σύμφωνα με την οποία, μπορεί να φοιτήσει ο αριθμός παιδιών ανά αίθουσα που προβλέπεται από την πάγια νομοθεσία, δεν λύνεται το πρόβλημα, εξέφρασε η πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, Λαύρα Ηρακλέους μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

Συγκεκριμένα η κα Ηρακλεόυς εξήγησε πως το 80% των νηπιαγωγείων έχουν μόνο μια προδημοτική και οι υπόλοιπες τάξεις είναι υπό τον έλεγχο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, όπου τα δεδομένα και οι οδηγίες παραμένουν ως έχουν.

Σημείωσε

πως «η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που ήταν ξαφνική δεν λύνει το πρόβλημα. Η αλλαγή δεν είναι μεγάλη σε σχέση με τους αριθμούς των μαθητών και διαφοροποιεί στο ελάχιστο τις διαδικασίες γιατί όσον αφορά την προδημοτική  τα παιδιά που οι γονείς αποφάσισαν να μην επιστρέψουν, δεν θα επιστρέψουν ούτε τώρα».

Τέλος, η κα Ηρακλέους είπε πως τα μέλη του Συνδέσμου αναμένουν όπως το κράτος τους συμπεριλάβει σ΄αυτή τη φάση στα οικονομικά μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα