Ηχητικό ντοκουμέντο «καίει» τον Φράγκο για γλωσσάρι

«Αυτή τη στιγμή, επεξεργαζόμαστε ένα κοινό γλωσσάριο με όρους που ενοχλούν και τις δυο πλευρές και τις δυο κοινότητες, με στόχο αυτοί οι όροι να αποφευχθούν, ούτως ώστε, να μην δημιουργούν προσκόμματα κάθε φορά που πλησιάζουμε ο ένας τον άλλο, να μην τα βρίσκουμε στους όρους και τις λέξεις». Η εν λόγω δήλωση, ανήκει στον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών, Γιώργο Φράγκο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φράγκος, προέβη στην σχετική δήλωση στην κάμερα του ΡΙΚ

και όντας στα κατεχόμενα, στις 3 Μάϊου, υπό την παρουσία μάλιστα, του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, στην οποία συμμετείχε και η αντίστοιχη τουρκοκυπριακή Ένωση Συντακτών.

Η επίμαχη δήλωση του κ. Φράγκου, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε σε ανακοίνωση του την Παρασκευή (22/6), αναφορικά με το γλωσσάρι και τον ρόλο της Ένωσης Συντακτών για την διαμόρφωση του.

Αν και στην ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι «η Ένωση Συντακτών Κύπρου ουδέποτε ανέλαβε ή διαδραμάτισε τον οποιονδήποτε ρόλο», σε σχέση με το γλωσσάριο, εντούτοις στην επίμαχη δήλωση, εμφανίζεται ως άμεσα εμπλεκόμενος λέγοντας πως «...επεξεργαζόμαστε ένα κοινό γλωσσάριο με όρους που ενοχλούν και τις δυο πλευρές και τις δυο κοινότητες, με στόχο αυτοί οι όροι να αποφευχθούν...».

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ 1, στις 3 Μαίου, το οποίο επισυνάπτεται στην είδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα