Ιμπραχίμ Kαλίν: O κόσμος να αναλάβει δράση για να σταματήσει το Ισραήλ

Ο  εκπρόσωπος της Προεδρίας της Τουρκίας προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα σήμερα  14 Μαΐου να αποτρέψει την κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Συγκεκριμένα ο Ιμπραχίμ Καλίν με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει  ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στην παλαιστινιακή κοινότητα «είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τη βασική ηθική» και «πρέπει να τερματιστούν άμεσα».

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει

να υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους, είπε: «Προτρέπουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση τώρα για να σταματήσει τα νέα κύματα της ισραηλινής επιθετικότητας».

Israeli attacks on the Palestinians are against international law and basic morality and must come to an immediate end.
We urge the world to take action now to stop the new waves of Israeli aggression.
Turkey will continue to stand by the Palestinian people.

Ibrahim Kalin (@ikalin1) May 13, 2021

Χθες ο Τούρκος  Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι κατήγγειλε την ισραηλινή επιθετικότητα στο τζαμί Al-Aqsa στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, υπογραμμίζοντας ότι η πόλη «είναι και θα παραμείνει η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

«Έχουμε Παλαιστίνιους μάρτυρες και αδελφούς και αδελφές που θρηνούν υπό τις απερίσκεπτες επιθέσεις και διώξεις του Ισραήλ», είπε.

«Ρίχνεις βόμβες σε ευάλωτα άτομα. Μετά πηγαίνεις και κάνεις κατηγορίες και ισχυρίζεσαι ότι ήταν για αυτοάμυνα χωρίς να νιώθεις ντροπή ... Αυτό είναι ντροπή για την ανθρωπότητα», πρόσθεσε.

Υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών είχαν μέχρι στιγμής αποδειχθεί άκαρπα διαβήματα, τόνισε ότι οι χώρες «που προσπαθούν να κάνουν την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ και εκείνες που προσπαθούν να αναγκάσουν την αποδοχή της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι συνεπείς σε αυτή τη δίωξη, και όλοι όσοι δεν παίρνουν σαφή στάση εναντίον του είναι επίσης μέρος του».

Διαβάστε επίσης:Ο Ερντογάν ζητά από Ισραήλ να σταματήσει επιθέσεις και καλεί σε «τζιχάντ»

Ξεχωριστά, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Τουρκίας Μουσταφά Σεντόπ καταδίκασε επίσης τις βίαιες επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον αμάχων.«Ο κόσμος, ειδικά οι ισλαμικές χώρες, πρέπει να υιοθετήσουν μια κοινή στάση ενάντια στο Ισραήλ, την κατοχή και τις πολιτικές σκληρότητας που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Σεντόπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα