«Μπούκαραν» σε σπίτι συνταξιούχων εφοριακών και έκλεψαν 140.000 ευρώ – Βίντεο ντοκουμέντο

10:24 14/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Όταν το απόγευμα της Πέμπτης (13.05.2021) η αστυνομία έδινε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες έξι μελών σπείρας που είχε κάνει 32 (!) εισβολές σε σπίτια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως η λεία τους θα έφτανε τις 250.000 ευρώ.

Οι έξι δράστες είχαν ρημάξει σπίτια και αυτοκίνητα. Η δράση της σπείρας κράτησε μήνες (από τον περασμένο Αύγουστο) έως ότου το τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού τους… βάλει φρένο και τους συλλάβει τις 6 Απριλίου.

Δείτε

τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων εδώ

Τα μέλη της σπείρας έκαναν διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στις περιοχές Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και στην Αυλίδα Χαλκίδας. Χτυπούσαν πρωινές ώρες και όταν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών απουσίαζαν.

Κάπως έτσι «χτύπησαν» και στο σπίτι δυο συνταξιούχων εφοριακών στο Μαρκόπουλο Αττικής. Και τους πήραν τις οικονομίες μιας ζωής, ποσό 140.000 ευρώ!

Το video ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το newsit.gr έχει καταγράψει τη στιγμή της διαφυγής τους.

Οι 140.000 ευρώ που τα μέλη της σπείρας βρήκαν κρυμμένα σε μια βαλίτσα στην κρεββατοκάμαρα ήταν οι αποταμιεύσεις μιας ζωής του ζευγαριού. Που ένα πρωί έφυγε να πάει για μπάνιο κι όταν γύρισε στο σπίτι του, είδε πως τα χρήματα και οι κόποι μιας ζωής είχαν κάνει φτερά.

Από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, οι έξι δράστες (εκ των οποίων οι πέντε συγγενείς) είχαν κάνει 32 διαρρήξεις με λεία σχεδόν 250.000 ευρώ!

«Η διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής είναι από της μεγαλύτερες σε έκταση. Η πραγματική δύναμη που υπηρετεί είναι άνω του 50% μειωμένη σε σχέση με την οργανική της (700 άτομα στα 1500)… Ενδεικτικά υπάρχουν περίπου 350 άτομα αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες, πολιτικά πρόσωπα, εισαγγελείς κλπ, με αποτέλεσμα η δύναμη που απομένει να μην επαρκεί για αστυνόμευση.

Δυστυχώς η πρόληψη με την υπάρχουσα δύναμη είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Παρόλο τον επαγγελματισμό που δείχνουν οι αστυνομικοί δεν αρκεί.

Τα τμήματα ασφαλείας παρά τις ελλείψεις, έχουν εξαρθρώσει κατά το παρελθόν πληθώρα εγκληματικών οργανώσεων δείχνοντας τον επαγγελματισμό τους.

Χρειάζεται ουσιαστική πρόληψη με περισσότερες περιπολίες. Ενισχύοντας τα αστυνομικά τμήματα με άτομα, μειώνοντας ταυτόχρονα τα πάρεργα», δήλωσε μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης και την εξάρθρωση της σπείρας ο Κωνσταντίνος Τσουμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων βορειοανατολικής Αττικής.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

To άρθρο «Μπούκαραν» σε σπίτι συνταξιούχων εφοριακών και έκλεψαν 140.000 ευρώ – Βίντεο ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα