Ιαβέρης:"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να νεκροφιλήσεις παιδί σου"

Σε μια διαφορετική από τις συνηθισμένες συζητήσεις, ο γνωστός οδηγός ταχύτητας και σύμβουλος οδικής ασφάλειας Αναστάσιος Μαρκουίζος μίλησε ανοικτά για τα θανατηφόρα τροχαία.

Ο γνωστός Ιαβέρης, μίλησε στο Πρωτοσέλιδο, λέγοντας ότι πέρα απ’ τις πολιτικές συζητήσεις, το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός οικογενειάρχη είναι να νεκροφιλήσει το παιδί του.

Όταν εγώ σαν οδηγός αγώνων είμαι προσεκτικός, μπορώ να λέω «Δεν πάτε καλά. Ποιος είσαι εσύ που αμολιέσαι στον δρόμο;»
Μιλώντας για την τραγωδία της Λεμεσού, όπου έχασαν την ζωή τους δυο ανήλικα, ο Ιαβέρης είπε ότι τα δυο παιδιά δεν φορούσαν

ζώνη ασφαλείας στην τραγωδία Λεμεσού. «Άκουσα τον ειδικό να λέει ότι τα δυο παιδιά δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας. Αυτό είναι τραγωδία. Μπήκε αυτό ως θέμα προς συζήτηση;».
«Υπάρχει κάποιος οικογενειάρχης που μπορεί να διανοηθεί την ζωή του, χωρίς το παιδί του; Τι κάνεις τότε ρε ανόητε; Δεν διανοείσαι ότι κάνεις κακουργήματα; Το πένθος από τις ανοησίες στον δρόμο δεν είναι αποτέλεσμα παραβίασης του κοκ. Είναι ηθελημένο κακούργημα εξ αλητείας.

Δεν υπάρχει αμέλεια. Υπάρχει ηθελημένο έγκλημα. Όταν το παιδί δεν φοράει ζώνη, αυτό είναι ευθανασία», είπε ο Ιαβέρης.
«Το πρόστιμο για παραβίαση κόκκινου θα έπρεπε να είναι 100 χιλιάδες», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, ο Ιαβέρης απευθύνθηκε στον κόσμο λέγοντας «Πριν φύγεις το πρωί, πριν κλείσεις την πόρτα του σπιτιού σου, ξέροντας ότι θα δημιουργήσεις δυστυχία αν δεν γυρίσεις πίσω, να κοντοσταθείς και να σκεφτείς πόσες αγκαλιές σε περιμένουν».

Ο Ιαβέρης βρίσκεται στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του LP Franceskides με την υποστήριξη της ΜΚΟ Reaction. O Iαβέρης θα μιλήσει το απόγευμα της Παρασκευής σε διάλεξη για την οδική ασφάλεια στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στις 12 Οκτωβρίου και ώρα 18:00. Ο Πρόεδρος του REACTION κ. Μάριος Σταύρου τόνισε, είναι μεγάλη τιμή αλλά και παράλληλα μεγάλη ευκαιρία να έχουμε κοντά μας ένα τόσο σημαντικό άνθρωπο στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα