Πέφτουν οι «τόνοι» στην κυβέρνηση – Τα τηλεφωνήματα απολογίας του Καμμένου

Να σβήσει τη «φωτιά» που άναψε ο Πάνος Καμμένος επιχειρεί ο Αλέξης ΤσίπραςΤο τηλεφώνημα των δύο ηγετώνΚαι δεύτερη απολογία Καμμένου, αυτή τη φορά στον Νίκο Χατζηνικολάου

Επιχείρηση «χαμήλωμα των τόνων» υλοποιήθηκε χθες, Πέμπτη από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με ήπιο τρόπο προσπάθησε να σβήσει τη «φωτιά» που άναψε ο Πάνος Καμμένος

στον κυβερνητικό συνασπισμό και εξέθεσε τα μάλα τον μείζον κυβερνητικό εταίρο, ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας από άλλη πλευρά του Ατλαντικού περί εναλλακτικής πρότασης για το Μακεδονικό έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών προκάλεσε το πυρ ομαδόν κυβερνητικών στελεχών (κυρίως από ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από ΑΝΕΛ), με τον Αλέξη Τσίπρα ωστόσο να ρίχνει τους «τόνους».

Με μία χιουμοριστική δήλωσή του, εξερχόμενος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο έλληνας πρωθυπουργός είπε αντί σχολίου πως «στις ΗΠΑ έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται “Πάνος”, λέγεται “Michael”».

Η τηλεφωνική επικοινωνία των κυβερνητικών εταίρων

Πέραν τούτου όμως, όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, οι ηγέτες των δύο κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό επικοινώνησαν τηλεφωνικά, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε τις απαραίτητες εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο για τα όσα είπε τόσο για το Μακεδονικό, όσο και για τις στρατιωτικές βάσεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρουσιάστηκε απολογητικός λέγοντας πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως όλες οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων και ότι δεν παρουσιάστηκε κάτι στους συνομιλητές του με επίσημη μορφή.

Απολογία και διά αντιπροσώπου

Η απολογία όμως ήρθε και διά αντιπροσώπου, με τον Πάνο Καμμένο να επικοινωνεί με τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου και τον τελευταίο να μεταφέρει από τη συχνότητα του Real Fm τα όσα του είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα αυτά λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος δεν διαφοροποιήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά προσέφερε μία εναλλακτική λύση, βλέποντας ρεαλιστικά ότι είναι πολύ υψηλή η πιθανότητα να μην προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών, κυρίως εξαιτίας υπαιτιότητας της άλλης πλευράς.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των βάσεων, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να απάντησε: Απαγορεύεται να συζητούμε; Δεν είπα ότι θα αποφασίσω μόνος μου ούτε ερήμην της κυβέρνηση, κάνω μία δημιουργική συζήτηση με συμμάχους και φίλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα