Η υγεία ζώων και φυτών στη συνάντηση Κουγιάλη – Επιτρόπου ΕΕ

Ανασκόπηση της συνεργασίας στον τομέα της υγείας των ζώων και των φυτών έκαναν κατά τη διάρκεια συνάντησης τους την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Βιτένις Αντριουκάιτις.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση οι δύο άνδρες «είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί της προόδου που σημειώθηκε στην πορεία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Πρόταση

Κανονισμού για την Υγεία των Φυτών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το θέμα των εισαγωγών φυτών και φυτικών προϊόντων από τρίτες χώρες».

Ο κ. Κουγιάλης, αναφέρεται, «επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό με στόχο την άμεση εφαρμογή του Κανονισμού, έτσι ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας για αποτροπή της εισαγωγής επιβλαβών οργανισμών στην επικράτεια της Ένωσης».

Προστίθεται ότι συζητήθηκαν επίσης «θέματα που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας τροφίμων και διαχείρισης των ζωικών υπο-προϊόντων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη προστασίας της υγείας των Ευρωπαίων καταναλωτών».

Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, ο κ. Κουγιάλης συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, με επίκεντρο συζητήσεων τον καθορισμό των αλιευτικών δυνατοτήτων για ορισμένα αποθέματα ιχθύων και ομάδες αποθεμάτων ιχθύων στη Βαλτική Θάλασσα για το 2016.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για μια φιλική προς το κλίμα γεωργία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα