Δυνατό φίνις στην τελική ευθεία

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
Αποφασιστικότητα για να κυνηγήσει τον μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος

Και τώρα όλα για όλα στην τελική ευθεία της σεζόν. Ο Απόλλωνας έχει ενώπιόν του τουλάχιστον 7 παιγνίδια (5 στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο) και είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει ένα δυνατό φίνις, έτσι ώστε να διεκδικήσει μέχρι τέλους και τους δύο του στόχους.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή στο λεμεσιανό ντέρμπι με την ΑΕΛ.Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να κατεβάσουν ξανά τη διαφορά από την κορυφή στους 4 βαθμούς και θέλουν

να ξεκινήσουν τον δεύτερο γύρο της β΄ φάσης με νίκη που θα τους δώσει την ώθηση που χρειάζονται για τη συνέχεια.

Τα δεδομένα για τον Απόλλωνα λίγο πολύ είναι γνωστά. Είναι υποχρεωμένος να κερδίσει και τους πέντε αγώνες που έχουν απομείνει στο πρωτάθλημα και να ελπίζει σε ένα στραβοπάτημα του ΑΠΟΕΛ.

Αν συμβεί αυτό, τότε θα εκπληρώσει τον μεγαλύτερο από τους φετινούς του στόχους που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το σίγουρο είναι πως στη λεμεσιανή ομάδα υπάρχει αποφασιστικότητα για να επιτευχθούν και οι δύο στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή της χρονιάς.

Μια νίκη μόνο
Η προετοιμασία της λεμεσιανής ομάδας ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα και ο Σωφρόνης Αυγουστή θα έχει σαν μέλημα να παρουσιαστούν οι ποδοσφαιριστές του πανέτοιμοι για να πάρουν το τρίποντο την Κυριακή.

Οι «κυανόλευκοι» ξέρουν ότι το έργο τους θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, δεν ξεχνάνε ότι κέρδισαν μόνο το ένα από τρία ντέρμπι με την ΑΕΛ (αν και στο πρώτο που έχασαν προπονητής ήταν ο κ. Εμανουέλ) και πως στον αγώνα της β΄ φάσης, αν και έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, πήραν τελικά την ισοπαλία στο τέλος.

Το θετικό για τον Κύπριο τεχνικό είναι ότι η ομάδα του είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να πάρει κάποιες ανάσες. Η σεζόν για να τελειώσει μετρά γύρω στις 40 ημέρες σε και αυτές χωρίς άλλη διακοπή θα πρέπει να είναι στην καλύτερή της κατάσταση για να κερδίζει κάθε αγώνα. Γι' αυτό και η διακοπή ήρθε τον καταλληλότερο χρόνο για να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες της ομάδας που το είχαν ανάγκη.

Πολλές πάλι οι απουσίες
Απ' εκεί και πέρα, ο Απόλλωνας ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής μετρά και πάλι αρκετές απουσίες. Ο Ρομπέρζ θα εκτίσει την 4η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του. Ο Γάλλος αμυντικός έχει χάσει τα 5 από τα τελευταία 7 παιγνίδια της ομάδας του, ενώ στο ένα που αγωνίσθηκε αποβλήθηκε πριν από το τέλος του ημιχρόνου, κάτι που έγινε και στο παιγνίδι που προηγήθηκε της τιμωρίας του.

Με απλά λόγια, από τις 22 Φεβρουαρίου και τον αγώνα κυπέλλου με την Ομόνοια, ο Ρομπέρζ έπαιξε 45 λεπτά με Ομόνοια, 90 με ΑΕΛ και 44 με ΑΕΚ. Από τα συνολικά 720 λεπτά ο Ρομπέρζ έπαιξε τα 180.

Εκτός φυσικά θα είναι οι δύο άτυχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας Γκίε και Μπεντόγια. Το θετικό για τον Ισπανό είναι πως μετά από αρκετές μέρες νοσηλείας έχει πάει στο σπίτι του και αυτό σημαίνει ότι σιγά - σιγά θα προσπαθήσει να επανέλθει στη δράση. Ακόμα είναι άγνωστο το πότε θα συμβεί αυτό. Την τετράδα των απόντων συμπληρώνει ο Αγγελή, που όπως και ο Γκίε έτσι και αυτός δεν υπολογίζονται για τη φετινή περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα