Η βράβευση Αστυνομικού ντετέκτιβ από τον ΠτΔ και η συγκινητική του ιστορία

Ο Αστυνομικός Ντετέκτιβ των ΒΒ, Ζαχαρίας Σολέας, αποκάλυψε την περηφάνια που ένιωσε μετά την τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την 1η Νοεμβρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων. 

Το βραβείο απονεμήθηκε στο βετεράνο της αστυνομίας της Δεκέλειας με 21 χρόνια υπηρεσίας, για την εξαετή εθελοντική του εργασία στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα που εδρεύει στη Λευκωσία, για τη βοήθεια στη λήψη επιχρισμάτων από το στόμα για δότες μυελού των οστών.

Το βραβείο του απονεμήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα

και την Πρόεδρο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Πόπη Κανάρη, εν τη παρουσία του Προέδρου της ΚΔ, Νίκου Αναστασιάδη.

Μιλώντας για την ενασχόληση του με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, είπε ότι οι λόγοι που τον ώθησαν να γίνει εθελοντής, αφορούσαν την οικογένεια του.

Εξήγησε: «Λίγο μετά τη γέννηση της κόρης μου το 2013, διαγνώστηκε με μια ασθένεια του αίματος. Με τη βοήθεια του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, λάβαμε δείγματα από τις γύρω κοινότητες σε μια προσπάθεια να βρούμε έναν πιθανό συμβατό δότη μυελού των οστών.

«Το 2014 ενημερώθηκα από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ότι βρέθηκε Ε/Κ πιθανός συμβατός δότης και μεταξύ του 2015 και 2016 μετακομίσαμε σε κέντρο μεταμοσχεύσεων στην Ιταλία, όπου η κόρη μου υποβλήθηκε σε επιτυχή θεραπεία.

«Στη συνέχεια, πήρα την πρωτοβουλία και πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και αφού έλαβα τη σχετική εκπαίδευση, ξεκίνησα να λαμβάνω δείγματα τα οποία είναι καταχωρημένα στο μητρώο δοτών μυελού των οστών. Συλλέγω δείγματα από όλη την Κύπρο και συμβάλλω στην αύξηση του μητρώου της τράπεζας δωρητών».

Μιλώντας μετά την τελετή, ο Αστυνομικός Ντετέκτιβ Σολέας είπε: «Ήταν μεγάλη τιμή που επιλέχθηκα για αυτό, σημαίνει πολλά για μένα».

Ο Αρχηγός της αστυνομίας των ΒΒ, Chris Eyre, επαίνεσαι τον Αστυνομικό Ντετέκτιβ και χάρηκε που τον είδε να λαμβάνει μια τιμητική διάκριση.

Είπε: «Ο Αστυνομικός Ντετέκτιβ Ζαχαρίας Σολέας είναι ένας εξαιρετικός αστυνομικός και είμαι περήφανος που έχω στην αστυνομία των ΒΒ. Η δέσμευση του στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένα δείγμα αυτού που κάνει εκτός του αστυνομικού του έργου, για την υποστήριξη ευάλωτων ατόμων που έχουν ανάγκη.

«Αισθάνομαι ταπεινοσύνη για τη συνεισφορά και τη δέσμευση του και είμαι εξαιρετικά περήφανος για την αναγνώριση που έλαβε από τον Πρόεδρο της ΚΔ».

Keywords
Τυχαία Θέματα