Η Βουλγαρία διαπραγματεύεται την αύξηση μελών Συνοριακής Αστυνομίας με ΕΕ

Τρέχει, επί του παρόντος, διαδικασία πλήρωσης 320 θέσεων στη Συνοριακή Αστυνομία ενώ η Βουλγαρία διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άλλες 1.260 θέσεις, δήλωσε ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερτζίεφ, τη Δευτέρα.

«Υπάρχει κατανόηση και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για αυτές τις 1.260 (νέες θέσεις). Αυτό θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε σχεδόν 2.000 θέσεις οι οποίες είχαν καταστεί πλεονάζουσες τα τελευταία 10 χρόνια στη Συνοριακή Αστυνομία», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σημείωσε ότι η Βουλγαρία αντιμετωπίζει

αυτή τη στιγμή δύο φορές καλύτερα τη μεταναστευτική πίεση σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά αυτή η πίεση συνεχίζει να αυξάνεται. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ολοκλήρωση των όσων έχουν ξεκινήσει – πιο επαρκής εξοπλισμός και στελέχωση για την προστασία των συνόρων, είπε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε 100 νέα περίστροφα Walther σε αξιωματικούς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Συνοριακής Αστυνομίας στο Elhovo.

Δεδομένου ότι ανταλλακτικά για αυτά τα περίστροφα κατασκευάζονται στη Βουλγαρία, ο Ντεμερτζίεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βουλγαρία μπορεί να προμηθεύσει ολόκληρη την αστυνομία με αυτά τα όπλα, καθώς και να προσελκύσει τη γερμανική εταιρεία να αρχίσει να κατασκευάζει ολόκληρο το περίστροφο στη Βουλγαρία ή τουλάχιστον περισσότερα εξαρτήματα για αυτό.

Τα νέα όπλα είναι καλύτερα από τα σημερινά περίστροφα Makarov, που χρησιμοποιούνται από αστυνομικούς. Η αστυνομία δεν έχει επανεξοπλιστεί στο πρόσφατο παρελθόν, πρόσθεσε. Χρειάζονται περίπου 17.000 νέα περίστροφα για τον επανεξοπλισμό των αστυνομικών σε όλη τη χώρα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι η αστυνομία κατά μήκος των τουρκικών συνόρων ήταν καλύτερα οπλισμένη από τότε που ένας Βούλγαρος αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα