Η βαθμολογία, τα φαβορί και η σύγκριση

Η συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα στα πλέι οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων επηρέασε για ακόμη μια χρονιά τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Οι δυο ομάδες άσκησαν το δικαίωμα αναβολής των δυο αγωνιστικών και ως εκ τούτου μετέφεραν τα παιχνίδια τους σε μεταγενέστερο στάδιο. Ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό

και τον Εθνικό Άχνας και ο Απόλλωνας την ΑΕΚ και την Ανόρθωση. Εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, οι υπόλοιπες 30 αγωνιστικές θα διεξαχθούν με φουλ πρόγραμμα. 

Με βάση τα πιο πάνω η βαθμολογία των δυο αγωνιστικών δεν μπορεί να αξιολογηθεί, καθώς τα τρία πρώτα φαβορί για τον τίτλο χρωστάνε παιχνίδια, ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας από δυο και η ΑΕΚ ένα.

Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις δυο νίκες της Ομόνοιας, απέναντι σε Δόξα και Σαλαμίνα, με το ίδιο σκορ, 2-0. Ανάλογο ξεκίνημα έκαναν και πέρυσι οι πράσινοι, με δυο στα δυο.

Συγκριτικά με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, η ΑΕΛ μετρά δυο βαθμούς λιγότερους (4-6) και η Σαλαμίνα τέσσερις (0-4). Η Πάφος έχει δυο βαθμούς περισσότερους (3-1) και η Δόξα ένα (1-0), ενώ η ΕΝΠ βρίσκεται στην ίδια συγκομιδή, με μηδέν. Οι νεοφώτιστοι, Εθνικός και Ολυμπιακός, έχουν τρεις και ένα βαθμό αντίστοιχα.

Η βαθμολογία
Ομόνοια 6
ΑΕΛ 4
ΑΕΚ 3 *
Εθνικός Άχνας 3 *
Πάφος 3
Ανόρθωση 1 *
Δόξα 1
Ολυμπιακός 1
ΕΝΠ 0
Σαλαμίνα 0 
ΑΠΟΕΛ 0 **
Απόλλων 0 **

* Με παιχνίδι λιγότερο
**   Με δυο παιχνίδια λιγότερα

Η επόμενη αγωνιστική
Απόλλωνας-Πάφος
ΑΕΚ-Ομόνοια
Σαλαμίνα-Ολυμπιακός
ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ
Δόξα-Εθνικός Άχνας
ΕΝΠ-Ανόρθωση
 

Keywords
Τυχαία Θέματα