Η τύχη του Ολυμπιακού ήταν η ατυχία της Ομόνοιας

Ο Ολυμπιακός περίμενε δώρο από Λιόν ή Νάπολι και οι Γάλλοι του το έκαναν! Απέκλεισαν τη Γιουβέντους και έστειλαν τους «ερυθρόλευκους» μίνιμουμ στους ομίλους του επόμενου Γιουρόπα Λιγκ!

Από τη στιγμή που η Λιόν είναι στο Final 8, τη στιγμή των κληρώσεων για τον 1ο και 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (9 και 10 Αυγούστου) δεν θα είναι σίγουρο ότι η νικήτρια του τροπαίου θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στη διοργάνωση

της επόμενης χρονιάς από το πρωτάθλημά της, άρα οι κληρώσεις θα διεξαχθούν με το access list που υπάρχει αυτή τη στιγμή χωρίς rebalancing.

Αυτό σημαίνει πως η Ομόνοια θα αρχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία από τον α' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι από τον β', όπου θα μεταφερόταν αν αποκλείονταν τόσο η Λιόν όσο και η Νάπολι.

Η ατυχία του «τριφυλλιού» ήταν ταυτόχρονα η τύχη του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο οποίος από τον γ' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης θα μεταφερθεί στα πλέι οφ, υπό την προϋπόθεση ότι το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα καταλήξει στη Λιόν ή στη Νάπολι, αν αυτή προκριθεί κόντρα στην Μπαρσελόνα.

Αν δηλαδή στις 23 Αυγούστου αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης μια ομάδα που εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην επόμενη διοργάνωση μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος, τότε η θέση του κατόχου του τροπαίου στους ομίλους θα μείνει κενή και θα προκληθεί το ακόλουθο ντόμινο:

Ο πρωταθλητής (Άγιαξ) της 11ης χώρας (Ολλανδία) στο ranking της UEFA θα μεταφερθεί από τα πλέι οφ στους ομίλους, ενώ οι πρωταθλητές (Σλάβια και Ολυμπιακός) της 13ης και 14ης χώρας (Τσεχία και Ελλάδας) στο ranking της UEFA θα μεταφερθούν από τον 3ο προκριματικό γύρο στα πλέι οφ.

Κοινώς, οι Πειραιώτες γλιτώνουν το μονό ματς της Γ' προκριματικής φάσης και ξεκινούν τη σεζόν τους δυο βδομάδες αργότερα, με τα διπλά ματς των play-off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από το μονοπάτι των πρωταθλητών. Ακόμη όμως και στο ενδεχόμενο που αποκλειστούν εκεί, τότε βρίσκονται αυτομάτως στους ομίλους του Europa League. Από τις 7 Αυγούστου λοιπόν, η Λιόν... φρόντισε να εξασφαλίσει την παρουσία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2020/21 τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη!

Σημειώνεται ότι η κλήρωση των play-off είναι προγραμματισμένη για την 1η Σεπτέμβρη και τα ματς θα διεξαχθούν στις 22 και 30 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα