Paradise City!

Οι δύο γκάφες του Βαράν έστειλαν την Ρεάλ στην κόλαση και έδωσαν στην Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη με 2-1 και το εισιτήριο για τον παράδεισο του Final-8, όπου θα αντιμετωπίσει την Λιόν.

Αν και η νίκη στο Santiago Bernabeu πριν 163 μέρες έκανε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, το γεγονός ότι την πήρε σε βάρος της Ρεάλ, αποτελεί τεράστια επιτυχία. Οι Πολίτες με δύο νίκες πέταξαν έξω την Βασίλισσα, η οποία αποκλείστηκε στους «16» του Champions League

για 2η σερί χρονιά, σε ένα ματς το οποίο ήταν το χειρότερο στην καριέρα του Γάλλου σέντερ-μπακ, Ραφαέλ Βαράν, που έκανε δώρο και τα δύο γκολ. Η Λιόν, που άφησε εκτός συνέχειας την Γιουβέντους, θα είναι η αντίπαλος της Σίτι στο Final-8 της Λισαβόνας.

Το ματς ξεκίνησε με την Σίτι να πιέζει ψηλά σε κάθε πάσα της Ρεάλ και δεν πέρασε πολλή ώρα μέχρι η τακτική αυτή να αποφέρει κάτι. Στο 9' ο Βαράν έκανε απίστευτο λάθος, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς τού πήρε την μπάλα και έδωσε πάρε-βάλε στον Στέρλινγκ, ο οποίος από κοντά είχε εύκολο έργο. Εξι λεπτά αργότερα ο σκόρερ λίγο έλειψε να βρει ξανά δίχτυα με μακρινό σουτ, όμως στο επόμενο κομμάτι η Ρεάλ ξύπνησε. Στο 21' ο Αζάρ βρήκε τον Μπενζεμά και εκείνος αφού έκανε εξαιρετικό πάρσιμο εκτέλεσε αλλά ο Εντερσον έπεσε και απέκρουσε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βραζιλιάνος μπλόκαρε το σουτ του Αζάρ.

Τελικά η ομάδα του Ζιντάν ισοφάρισε στο 28' με ένα καταπληκτικό ομαδικό γκολ. Η επίθεση ξεκίνησε από την άμυνα με πολλές πάσες, ο Ροντρίγκο βρήκε χώρο με όμορφη ντρίμπλα και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Μπενζεμά, που με ισοφάρισε με κεφαλιά με το 65ο γκολ τέρμα του στην κορυφαία διοργάνωση. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους οι Αγγλοι πήραν ξανά τον έλεγχο και είχαν δύο φάσεις, όμως το 1-1 παρέμεινε αφού στο 37' ο Κουρτουά είπε «όχι» στον Κανσέλο και στο 42' έπειτα από γκάφα του Βέλγου, ο Ντε Μπρόινε έδωσε στον Φόντεν αλλά το σουτ του νεαρού πέρασε μόλις έξω.

Στην επανάληψη, η Σίτι μπήκε με τρομερή ευκαιρία καθώς στο 47' ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Στέρλινγκ αλλά ο εξτρέμ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουρτουά και παρότι η Ρεάλ μετέφερε άμεσα το ματς στο αντίπαλο μισό, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την επόμενη φάση. Στο 54' από μεγάλο λάθος του Καζεμίρο, η μπάλα πήγε ξανά στον Στέρλινγκ όμως ο Βέλγος keeper τού αρνήθηκε και πάλι το γκολ και όσο η ώρα περνούσε, η ομάδα του Πεπ έδειχνε όλο και καλύτερα. Στο 58' ο Ντε Μπρόινε δεν είχε γκάζι για να εκμεταλλευτεί τη θέση του και στο 64' ήταν η στιγμή στην οποία η Ρεάλ βρέθηκε πιο κοντά στην ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα.

Με αδιανόητη μπαλιά ο Κροος βρήκε τον Ασένσιο, τελικά αποδέκτης έγινε ο Μπενζεμά αλλά δίστασε για το βολέ με το αριστερό και δεξί curler πήγε στην αγκαλιά του Εντερσον. Η Σίτι επανέφερε τις φάσεις μπροστά στην εστία του Κουρτουά, με τον Βέλγο να σταματά τον Ζεσούς στο 64' όμως δεν κατάφερε να κάνει τίποτα στο 69' όταν μετά την γκάφα Νο2 από τον Βαράν, ο Βραζιλιάνος τσίμπησε εξαιρετικά για το 2-1, το οποίο η ομάδα του Πεπ διαχειρίστηκε άψογα και μάλλον άνετα μέχρι το φινάλε.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι (88' Οταμέντι), Γκουντογκάν (81' Νταβίδ Σίλβα), Ντε Μπρόινε, Φόντεν (67' Μπερνάρντο Σίλβα), Στέρλινγκ, Ζεσούς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Βαράν, Φερλάν Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κροος, Ροντρίγκο (62' Ασένσιο), Αζάρ, Μπενζεμά.

Keywords
Τυχαία Θέματα