Η τρομοκρατία ρίζωσε στην Ευρώπη

Τα τρομοκρατικά κτυπήματα στις Βρυξέλλες την 22α Μαρτίου 2016 επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο μια διαπίστωση: Η τρομοκρατία έχει ριζώσει στην Ευρώπη. H «τρομοκρατική απειλή» δεν είναι ούτε συγκυριακή ούτε συμπτωματική στην Ευρώπη. Έχει πάρει πια μια μορφή στρατηγικής ασύμμετρης απειλής.

Η τρομοκρατία είναι μέρος ενός διακηρυγμένου πολέμου κατά των ευρωπαϊκών κρατών και πληθυσμών, από άτομα και ομάδες που διαθέτουν μέσα και δυνατότητες για το σχεδιασμό και την εκτέλεση πολύνεκρων

επιθέσεων.

Αυτή η «νέα κατάσταση πραγμάτων» θα γίνει δυστυχώς μέρος της καθημερινότητας των Ευρωπαίων πολιτών. Πολλές από τις διαπιστώσεις οι οποίες έγιναν ήδη από τις επιθέσεις στη Μαδρίτη το 2004 και το Λονδίνο το 2005 ισχύουν τόσο για τις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 όσο και για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες το 2016. Οι σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες απέτυχαν στην ενσωμάτωση των μουσουλμανικών πληθυσμών τους, απέτυχαν στην μάχη πειθούς για το Δυτικό-Ευρωπαϊκό υπόδειγμα κουλτούρας και πολιτισμού. Οι συστηματικές ατυχείς αποφάσεις και δράσεις Ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία παρασυρόμενα από τις αποφάσεις των ΗΠΑ, εμπλάκηκαν σε νέο-αποικιακές εκστρατείες και επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και αλλού, δεν επιδείνωσαν μόνο την κατάσταση, αλλά επέτρεψαν στις δυνάμεις που καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία, το μίσος και την άσκηση τυφλής βίας να κερδίσουν το μυαλό και τις ψυχές χιλιάδων νέων μουσουλμάνων, οι πλείστοι των οποίων έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ευρώπη. Αυτοί αποτελούν τη δεξαμενή στρατολόγησης τρομοκρατών αυτοκτονίας και αρκετοί από αυτούς είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να «δικαιώσουν» το «σκοπό» που υπηρετούν, παρασύροντας με αυτό τον τρόπο στο θάνατο αθώους ανθρώπους και σπέρνοντας τον τρόμο σε δεκάδες χιλιάδες άλλους.

Η κόλαση της βίας και του θανάτου της Μέσης Ανατολής δεν έχει απλά μεταφερθεί στην Ευρώπη, έχει δυστυχώς ριζώσει για τα καλά στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα