Η Τράπεζα Κύπρου αναζητά πρόσθετες λύσεις για τα ΜΕΔ

Στο μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι επικεντρωμένη η Τράπεζα Κύπρου, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση πρόσθετων λύσεων.

«Διερευνούμε τρόπους για επιτάχυνση της μείωσής τους, εκτός από τις λύσεις, που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, συμπεριλαμβανομένης και της επιλογής πώλησης χαρτοφυλακίων δανείων. Εργαζόμαστε με αριθμό εξωτερικών συνεργατών για εξέταση των επιλογών αυτών και συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένους οίκους για επίσπευση των αναδιαρθρώσεων», σημειώνει ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας

Κύπρου Χριστόδουλος Πατσαλίδης.

Από τον Δεκέμβριο του 2014, η Τράπεζα έχει μειώσει κατά 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα της δάνεια.

«Η Τράπεζα Κύπρου είναι υπεύθυνη για το 83% περίπου της μέιωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι κατέχει μόνο το 39,5% του μεριδίου αγοράς σε δάνεια. Καταγράψαμε σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για 10 διαδοχικά τρίμηνα και αναμένουμε ότι η οργανική τους μείωση θα συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα», αναφέρει.

Ο Χριστόδουλος Πατσαλίδης, απαντά στο Capital Today και για το θέμα της «κακής» τράπεζας.

«Αν η τιμή πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς την "κακή τράπεζα" είναι συμφέρουσα για το Συγκρότημά μας, τότε δεν θα ήμασταν αντίθετοι με τέτοια διευθέτηση, εφόσον η εναπομένουσα τράπεζα αναμένεται να είναι βιώσιμη και κερδοφόρα», τονίζει.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εξαγοράς άλλης τράπεζας στο μέλλον, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, υπογραμμίζοντας ότι «στο παρόν στάδιο η κύρια προτεραιότητα του Συγκροτήματος είναι η βελτίωση της ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου. Ταυτόχρονα, όμως, θα ανέμενε κάποιος ότι θα εξετάσουμε όποια ευκαιρία παρουσιαστεί, αλλά πάντα εντός του γενικότερου πλαισίου ανάληψης κινδύνων, που έχουμε καθορίσει για το Συγκρότημα».

Διευκρινίζει δε ότι στο παρόν στάδιο η Τράπεζα δε μελετά ενδεχόμενο συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Keywords
Τυχαία Θέματα