Η τοποθέτηση που τίναξε τη συνάντηση ΟΚΥΠΥ-συντεχνιών γιατρών στον αέρα

Για την μαραθώνια σύσκεψη του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με τις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία, μίλησαν στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας και ο Πρόεδρος του Κλάδου Γιατρών ΠΑΣΥΔΥ, Άκης Χριστοφίδης.

Διαβάστε:Χωρίς τελική συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΟΚΥπΥ με γιατρούς


Σχολιάζοντας την κατάληξη της χθεσινής συνάντησης, ο δρ. Χριστοφίδης σημείωσε πως θα μπορούσαν οι διαδικασίες να ολοκληρώνουν χθες, αφού «μετά από

διάλογο είχαμε φτάσει σε ένα κομβικό σημείο που περιμέναμε να καταλήξουμε», σχολίασε.

Αυτό που ανέτρεψε τα γεγονότα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν μια δήλωση του προέδρου του ΟΚΥΠΥ «η οποία πυροδότησε εκρηκτικές καταστάσεις και η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα αποτέλεσμα».

Από την άλλη ο δρ. Κούμας συμφώνησε με τα όσα μετέφερε ο δρ.Χριστοφίδης, προσθέτοντας πως «έγιναν υποχωρήσεις αλλά στο παραπέντε η τοποθέτηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥΠΥ ότι σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερα έσοδα των βασικών στόχων, δεν συνεπάγεται και αύξηση του ποσοστού αύξησης κινήτρου, τίναξε τα πράγματα στον αέρα».

Εξήγησε πως «η βασική αρχή της πρότασης εκ μέρους του ΟΚΥΠΥ είναι αυξήστε την παραγωγικότητα και δίνεται αύξηση ποσοστού κινήτρου. Ξαφνικά αυτό ανατράπηκε και στο τέλος δεν συμφώνησε. Πήγε σε σύσκεψη, επέστρεψε και μας είπε πως δεν συμφωνεί με το θέμα αυτό».

«Η μπάλα πλέον βρίσκεται στα πόδια του ΟΚΥΠΥ. Εάν μας αποστείλει απόψε μια νέα πρόταση σύμφωνη με τα όσα έχουμε συζητήσει χθες, το πρόβλημα θα λυθεί. Εάν υπάρξει μια απόφαση σε άλλο μήκος κύματος βγαίνουμε από το καλό δρόμο και μπαίνουμε σε δύσκολο», είπε καταλυτικά ο δρ. Χριστοφίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα