Η τ/κ ένωση λογοτεχνών αφαιρεί το «τουρκο»

Η τ/κ ένωση λογοτεχνών και καλλιτεχνών αποφάσισε να αφαιρέσει από την ονομασία της τη λέξη “τουρκο”.


Η τουρκοκυπριακή ένωση λογοτεχνών και καλλιτεχνών αποφάσισε ομόφωνα, όπως αφαιρέσει από την ονομασία της τη λέξη “τουρκο..” και περιοριστεί στη χρήση του όρου “ΤΔΒΚ”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική “Γενί Ντουζέν”, κατά τη 14η γενική συνέλευση της ένωσης, αποφασίστηκε όπως στα πλαίσια του “νόμου” για καταστατικές αλλαγές να γίνουν οι πιο πάνω αλλαγές στο καταστατικό της ένωσης, η

οποία εδώ και 28 χρόνια δραστηριοποιείται στα καλλιτεχνικά/λογοτεχνικά δρώμενα.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι ο λόγος των αλλαγών στο καταστατικό είναι να επιτρέψει “στην ένωση να αγκαλιάσει καλλιτέχνες/λογοτέχνες διαφορετικής εθνότητας, θρησκείας και γλώσσας και παράλληλα να εκφράσει την έντονη καταδίκη της στην αυξανόμενο ρατσισμό και στην Κύπρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο”.

Η ένωση θα συνεχίσει τις δραστηριότητας της στην Κύπρο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύει η “Γενί Ντουζέν”, και παράλληλα θα εργάζεται υπέρ της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων.

Κατά τη γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της ένωσης. Στην προεδρία εξελέγη ο Ζεκί Αλί.

Keywords
Τυχαία Θέματα