Η θέση των Αρχών Πόλης Χρυσοχούς για τον δρόμο του θανατηφόρου

Ανακοίνωση εξέδωσαν ο δήμος και οι κοινότητες της περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς για τον δρόμο όπου σημειώθηκε το θανατηφόρο στον Ακάμα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Με αφορμή το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα που έγινε πρόσφατα στον Ακάμα, συνήλθαμε σε συνεδρία με τη συμμετοχή βουλευτών της Επαρχίας, εκπροσώπων της νεολαίας μας και του Επισκόπου Αρσινόης και ομόφωνα αποφασίσαμε τα ακόλουθα:

Σαν Αρχές που εκπροσωπούμε την περιοχή και τους κατοίκους της και γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητές της,

πιστεύουμε ότι η άποψή μας πρέπει να έχει βαρύνουσα σημασία περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς και την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών και του δάσους, έχουμε την ακράδαντη πεποίθηση ότι ο δρόμος Λουτρών Αφροδίτης προς Φοντάνα Αμορόζα πρέπει άμεσα να βελτιωθεί και σε καμία περίπτωση να κλείσει.

Η εισήγηση του κου Περδίκη για κλείσιμο του δρόμου για τους ιδιώτες και πρόσβαση μόνο για οχήματα Πυροσβεστικής, Τμήματος Δασών και ασθενοφόρα, είναι αντιφατική και παράλογη.
Διότι, εάν ο δρόμος είναι ακατάλληλος για τα μικρά ιδιωτικά, είναι πολύ περισσότερο ακατάλληλος για τα μεγάλα βαριά αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής και επομένως το δάσος Ακάμα, και οι επισκέπτες του είναι εγκληματικά απροστάτευτοι.

Αναγνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος, αφού είμαστε εμείς που βιώνουμε καθημερινά την επικινδυνότητά του, είμαστε εμείς που εδώ και δεκαετίες θέτουμε συνεχώς στο κράτος το αίτημα βελτίωσής του.
Φωνάζουμε, αλλά δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων.

Είναι για μας θέση Αρχής, όταν ένας δρόμος είναι επικίνδυνος να τον διορθώνουμε και όχι να τον κλείνουμε. Προπάντων όταν πρόκειται για δρόμο που υφίσταται, χρησιμοποιείται και εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή εδώ και αιώνες.
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι αναγκαίος για τους επισκέπτες της περιοχής, για την Πυροσβεστική, τα ασθενοφόρα, το Τμήμα Δασών, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, τους ιδιώτες ιδιοκτήτες γης.

Ο δρόμος είναι ανώμαλος και στενός, πιστεύουμε όμως ότι μπορεί εύκολα και με ελάχιστο κόστος να ομαλοποιηθεί και να διαπλατυνθεί. Η εκατέρωθεν γη ανήκει στο κράτος, δεν χρειάζονται απαλλοτριώσεις, και τα έργα βελτίωσής του μπορούν να γίνουν άμεσα.

Καλούμε το Κράτος, που από το Σύνταγμα και τους Νόμους είναι ταγμένο να μεριμνά για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο του τόπου, να ανοίξει, να διαπλατύνει και να βελτιώσει τον δρόμο, ώστε να καταστεί προσβάσιμος και ασφαλής για όλους, ιδιώτες και κρατικές Υπηρεσίες.

Αναμένουμε από το Κράτος να επιληφθεί του θέματος στα πλαίσια ενός κατεπείγοντος χρονοδιαγράμματος, και σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές να προχωρήσει στα απαραίτητα βελτιωτικά έργα.

Χαιρετίζουμε τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Γεωργίας προς τους βουλευτές της Επαρχίας μας για άμεση βελτίωση του δρόμου και για ριζική ανακατασκευή του στα πλαίσια του Διαχειριστικού Σχεδίου Ακάμα.

Εάν, όμως, η ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργείου και των συναρμόδιων Υπηρεσιών δεν είναι άμεση, με έναρξη εργασιών το αργότερο σε 5 μέρες από σήμερα, θα ενεργήσουμε εμείς για το Κράτος, θα κάνουμε αυτό που το κράτος για δεκαετίες φάνηκε ανάξιο να κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα