Η Θεοχάρους θα ψήφιζε Τούρκο και ο Νιαζί Ελληνοκύπριο για ΠτΔ(vid)

Στην δήλωση ότι θα μπορούσαν με βεβαιότητα να ψηφίσουν πρόσωπο της άλλης κοινότητας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε περίπτωση λύσης προχώρησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Ελένη Θεοχάρους (ΔΗΚΟ) και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ (ΑΚΕΛ).

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο και μετά από σχετική ερώτηση, η κα Θεοχάρους υποστήριξε πως, σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού Προβλήματος, θα μπορούσε χωρίς δισταγμό να ψηφίσει για Πρόεδρο υποψήφιο από την άλλη κοινότητα.

«Με απόλυτη βεβαιότητα σας λέω ότι θα ψήφιζα Τούρκο Πρόεδρο της Κυπριακής

Δημοκρατίας, φτάνει να είναι καλός κι έντιμος πολίτης. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι Πρόεδροι. Για ποιο λόγο να αποκλείεται αυτό;», είπε.

Από την πλευρά του ο κος Κιζίλγιουρεκ απάντησε επίσης θετικά, ότι δηλαδή θα μπορούσε να ψηφίσει Ελληνοκύπριο.

«Όταν καλούμαστε να ψηφίσουμε, η εθνοτική καταγωγή θα πρέπει να παίζει τον μικρότερο ρόλο. Όταν ψηφίζουμε κάποιον που θα μας εκπροσωπεί στον δημόσιο χώρο και θα υπηρετεί τα συμφέροντά μας, δεν είναι η εθνοτική καταγωγή αυτό που μετράει, αλλά οι ιδέες, τα οράματα και η τιμιότητα. Βεβαίως θα ψήφιζα Ελληνοκύπριο, χωρίς να το σκεφτόμουν δεύτερη φορά», είπε και πρόσθεσε ότι άλλο πράγμα η εθνότητα και άλλο η έννοια του πολίτη.

Πέραν τούτων οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές μίλησαν για την πολιτική ισότητα στο πλαίσιο λύσης, για το μέλλον της Ευρώπης, την άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, αλλά και τα στοιχήματα που θα κληθούν να δώσουν οι 6 ευρωβουλευτές που θα αναδειχθούν από τις προσεχείς κάλπες.

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση στο σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα