Η ταυτότητα Γάλλου που κρατείται στο Ιράν αποκαλύφθηκε από τους γονείς του

Μεταξύ των επτά Γάλλων που κρατούνται στο Ιράν είναι ο Λουί Αρνό, 35 ετών, ο οποίος συνελήφθη στις 28 Σεπτεμβρίου όταν επισκεπτόταν τη χώρα, αποκάλυψαν σήμερα οι γονείς του, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι “ούτε συνωμότης, ούτε κατάσκοπος, ούτε κακοποιός”.

Στην ανακοίνωσή τους ο Ζαν- Μισέλ Αρνό και η Σιλβί Αρνό χαρακτηρίζουν τον γιο τους “μεγάλο ταξιδευτή”, “έναν απλό πολίτη του κόσμου που επιθυμεί να τον γυρίσει για να τον γνωρίσει και να τον κατανοήσει καλύτερα”.

Διηγούνται πώς ο

τραπεζικός σύμβουλος ξεκίνησε να ταξιδεύει μετά την πανδημία covid-19 στις 19 Ιουλίου 2022, “με σκοπό να κάνει τον γύρο του κόσμου”.

“Αναχώρησε από το Παρίσι, πέρασε από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γεωργία και την Αρμενία για να φτάσει στο Ιράν στις 2 Σεπτεμβρίου 2022”, προτού “συλληφθεί αυθαίρετα στις 28 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη”, εξηγούν.

Ο Λουί Αρνό κρατείται εκτοτε στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης. Οι γονείς του δηλώνουν πεπεισμένοι ότι ο γιος τους “δεν συμμετείχε σε καμία διαδήλωση, ούτε εξέφρασε ιδέες εχθρικές προς το Ιράν, την κυβέρνησή του ή το ισλάμ”, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή του.

Καταγγέλλουν επίσης ότι είχαν παρά “δύο σύντομες τηλεφωνικές επικοινωνίες” μαζί του τον Οκτώβριο, ενώ ο γιος τους έχει δεχθεί μόνο μία επίσκεψη από τον Γάλλο πρεσβευτή στην Τεχεράνη, στις 11 Δεκεμβρίου.

“Οπότε δεν έχουμε νέα του εδώ και επτά εβδομάδες”, υπογραμμίζουν, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους για τις “πολύ σκληρές” συνθήκες κράτησής του και “την έλλειψη επικοινωνίας”.

Ο Ζαν- Μισέλ και η Σιλβί Αρνό αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το όνομα του γιου τους “για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν το κοινό σχετικά με την κατάσταση” των Γάλλων ομήρων στο Ιράν, εκτιμώντας ότι η πολιτική της σιωπής και της διακριτικότητας “δεν λειτουργεί”.

Θα συμμετάσχουν το Σάββατο σε ειρηνική συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι επιτροπές στήριξης της Φαριμπά Αντελχάχ, του Μπενζαμέν Μπριέρ και της Σεσίλ Κολέρ. Μεταξύ των Γάλλων κρατουμένων στο Ιράν είναι και ο Γαλλοϊρλανδός Μπερνάρ Φελάν, ο οποίος σταμάτησε την Παρασκευή την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας έχει εκφράσει “τη μεγάλη του ανησυχία” για την κατάστασή του.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Το Κρεμλίνο καταγγέλλει την άμεση ανάμιξη των Δυτικών στη σύγκρουση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα