Η συγκίνηση της Lady Gaga για το μακελειό στο Ορλάντο

Το βράδυ της Δευτέρας η ποπ τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή που στήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο του Λος Άντζελες για να τιμήσουν εκείνους που έχασαν την ζωή τους στην μαζική επίθεση του Ορλάντο.

Πενήντα νέοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στο κλαμπ Pulse από τον 29χρονο Όσκαρ Ματίν. Ολόκληρη η χώρα

θρηνεί τα θύματα στη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία των ΗΠΑ. Αμέσως μετά τον απολογισμό των θυμάτων και αφού οι Αρχές επιβεβαίωσαν την ταυτότητα του δράστη, οι celebrities έσπευσαν να στείλουν μηνύματα υποστήριξης στην LGBT κοινότητα, αλλά και σε όλο τον κόσμο που επηρεάστηκε έμμεσα ή άμεσα απ' όσα έγιναν.

Η Lady Gaga, ντυμένη στα μαύρα, έδωσε μια συγκινητική ομιλία αποκαλώντας την επίθεση αυτή ως «μια επίθεση στην ίδια την ανθρωπότητα», ενώ στη συνέχεια διάβασε τα ονόματα όσων έχασαν την ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου. «Ξέρω ότι όλοι έχετε αισθανθεί ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων, αφού όλοι έχουμε ακούσει για αυτή τη φρικτή επίθεση μίσους στο Ορλάντο τόσο στη δική σας κοινότητά όσο και στη δική μας», ανέφερε η τραγουδίστρια. «Έχοντας πλέον δει τη μεγαλύτερη μαζική επίθεση στην αμερικανική ιστορία, δεν μπορώ παρά να αισθανθώ ότι αυτό το επίπεδο του μίσους, όπως όλα τα επιζήμια εγκλήματα, είναι μια επίθεση στην ίδια την ανθρωπότητα. Αυτή είναι μια επίθεση σε όλους. Απόψε, έχω συγκεντρωθεί ταπεινά εδώ μαζί σας, ως ένα ανθρώπινο ον, με ειρήνη, ειλικρίνεια, δέσμευση, και σε ένδειξη αλληλεγγύης, να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και να θρηνήσουμε την τραγική απώλεια αυτών των αθώων, όμορφων ανθρώπων».

Δείτε βίντεο και εικόνες από την ομιλία της Lady Gaga στο Sigmalive Magazine.

Keywords
Τυχαία Θέματα