Η στέψη πήρε παράταση…

«Φτωχό» το ντέρμπι κορυφής, με τους «γαλαζοκίτρινους» να διατηρούν τη διαφορά και να πλησιάζουν κι άλλο τον τίτλο

ΑΠΟΕΛ 0
ΑΕΚ 0

Πολύς θόρυβος για το… τίποτα στο ντέρμπι κορυφής. ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, μετά από ένα κακής ποιότητας παιχνίδι, έμειναν στην άγονη ισοπαλία (0-0) στο ΓΣΠ, αποτέλεσμα που διατηρεί μεν τη διαφορά των δυο ομάδων στους τέσσερεις βαθμούς, αλλά φέρνει πιο κοντά στον τίτλο τον ΑΠΟΕΛ,

καθώς οι αγωνιστικές λιγοστεύουν…

Ο ΑΠΟΕΛ έχει να παίξει με Ομόνοια και Απόλλωνα και η ΑΕΚ με ΑΕΛ και Ανόρθωση. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι μιαν ανάσα από τον τίτλο και θέλουν μια νίκη στα δυο τελευταία ματς για να πανηγυρίσουν. Ουσιαστικά η στέψη τους πήρε παράταση, ενώ για την ΑΕΚ μειώθηκαν κι άλλο οι ελπίδες της.

Ο ΑΠΟΕΛ παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-1-4-1. Οι Εμπεσίλιο και Βάντερ κινούνταν στα άκρα της επίθεσης, ενώ επέστρεψε ο Βινίσιους στην ενδεκάδα σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με σύστημα 3-4-3 με τον Τρισκόφσκι να γυρίζει έπειτα από μακρά απουσία λόγω τιμωρίας.

Το α΄ ημίχρονο
Το α΄ ημίχρονο δεν ξέφυγε από τη μετριότητα. Οι δυο αντίπαλοι εξουδετέρωσαν ο ένας τον άλλο σε έναν αργό ρυθμό και δεν ρίσκαραν, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλές φάσεις στις δυο εστίες.

Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα προσπάθησαν να πιέσουν την αμυντική τριάδα της ΑΕΚ και να δυσκολέψουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού της από πίσω. Οι δυο ομάδες με γεμάτο κέντρο πήγαιναν σε κοντρόλ επιθέσεις αλλάζοντας πολλές μπαλιές σε ένα αργό τέμπο.

Η ΑΕΚ κρατούσε πιο πολύ μπάλα, αλλά οι πλείστες πάσες ήταν προς τα πίσω. Η φιλοξενούμενη ήταν πιο απαιτητική κι επικίνδυνη και έφτιαξε μερικές φάσεις, αλλά όχι την ξεκάθαρη κλασική ευκαιρία.

Ο Κρίστιανσεν, βλέποντας την ομάδα του να μην έχει καλή ανάπτυξη, άλλαζε συνεχώς θέσεις στους παίκτες του μεσοεπιθετικά. Με αρκετά λάθη και προβλεπτό τρόπο παιχνιδιού, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά ο ΑΠΟΕΛ την εστία του Πάμπλο στο α΄ 45λεπτο.

Με αυτά τα δεδομένα το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ, αποτέλεσμα που έδινε και την εικόνα του αγώνα και τις προσπάθειες των αντιπάλων στην επίθεση.

Η επανάληψη
Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το β΄ μέρος, με φτωχό θέαμα και ελάχιστες φάσεις. Με τη διαφορά πως ήταν ο ΑΠΟΕΛ που ήταν καλύτερος σε αυτό το διάστημα, πίεσε για το γκολ και εδικαιούτο ένα πέναλτι στα τελευταία λεπτά.

Η πρώτη κίνηση του Κρίστιανσεν ήταν η είσοδος του Αλωνεύτη αντί του Εμπεσίλιο με την έναρξη του β΄ μέρους, ποντάροντας στην ταχύτητα και διεισδυτικότητα του Κύπριου άσου. Πράγματι απέκτησε ταχύτητα στην ανάπτυξη η γηπεδούχος και, σε συνδυασμό με την πίεση που άσκησε, ανέλαβε την πρωτοβουλία μεταφέροντας το παιχνίδι στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Μιας ΑΕΚ, η οποία έχασε τη μάχη του κέντρου κι ανάλωνε τις δυνάμεις της να ανακόπτει τον αντίπαλο. Επιθετικά η ομάδα της Λάρνακας έχασε από τη δύναμη του α΄ 45λεπτου, καθώς από τη μια τραβήχτηκε πίσω, ενώ από την άλλη όταν κέρδιζε μπάλα, έδειχνε να μην έχει δυνάμεις και φρεσκάδα.

Παρά την υπεροχή του, τα πολλά στημένα (κόρνερ και φάουλ που κέρδισε), ο ΑΠΟΕΛ δεν έφτιαχνε ευκαιρίες. Έριξε και τον Εφραίμ ο Κρίστιανσεν αλλάζοντας 100% τα «φτερά» της επίθεσης, ενώ ο Ιδιάκεθ έβαλε τον Χαραλαμπίδη για να ενισχύσει την αναιμική του επίθεση στα τελευταία λεπτά.

Οι δυο προπονητές έκαναν και τις τελευταίες τους κινήσεις στη σκακιέρα με Μπερτόλιο και Μαλόκου να μπαίνουν στο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που συνέχισε να μην ξεφεύγει από τη μετριότητα και να μην αποδίδει τον χαρακτηρισμό ντέρμπι κορυφής…

Πέναλτι δεν δόθηκε
Στο 89΄ ο Καταλά κράτησε τον Μιλάνοφ, από τον οποίο έχασε τη μονομαχία κι έπεσε στην περιοχή. Υπήρξε παράβαση που δεν σφύριξε ο διαιτητής.
Πίεσε για το γκολ της νίκης-τίτλου ο ΑΠΟΕΛ στα τελευταία λεπτά, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ κράτησε και δεν έχασε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Νικολάου
ΒΟΗΘΟΙ: Μ. Σωτηρίου - Α. Ιωάννου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μερκής, Αστίθ, Εφραίμ, Σωτηρίου, Μιλάνοφ/ Τέτε (2η), Μουρίγιο (2η), Ακοράν (2η), Χαραλαμπίδης, Καταλά

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Λάγο, Αστίθ, Μερκής, Κάνιας, Μοράις (80΄ Μπερτόλιο), Βινίσιους, Βάντερ (72΄ Εφραίμ), Εμπεσίλιο (46΄ Αλωνεύτης), Σωτηρίου.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Τρουγιόλς, Μουρίγιο (80΄ Μαλόκου), Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι (67΄ Μυτίδης), Μπόλιεβιτς (72΄ Χαραλαμπίδης), Φλοριάν.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2΄ Γύρισμα του Φλοριάν στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, ο Βάτερμαν δεν συγκράτησε την μπάλα, που έφυγε κόρνερ.
16΄ Ο Βάντερ δεν πρόλαβε μπαλιά του Βινίσιους.
25΄ Αδύνατο σουτ του Ακοράν στα χέρια του Βάτερμαν.
32΄ Επικίνδυνο σουτ του Μπόλιεβιτς, κόντραρε η μπάλα κι έφυγε κόρνερ.
47΄ Ο Σωτηρίου υπό το μαρκάρισμα τριών αμυντικών έπεσε στην περιοχή και ο ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι. Υπήρξε επαφή, αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί την εσχάτη των ποινών.
66΄ Με τακουνάκι ο Σωτηρίου πήγε να ξεγελάσει τον Πάμπλο, που ήταν σε ετοιμότητα.
78΄ Η μπάλα στρώθηκε για τον Φλοριάν, που σούταρε απελπιστικά έξω από καλή θέση.
87΄ Ο Βάτερμαν πρόλαβε και πήρε την μπάλα προ του Μυτίδη.

Ένταση στο τέλος
Ένταση και νεύρα στις καθυστερήσεις, όταν η ΑΕΚ κέρδισε άουτ και χάθηκε η μπάλα. Σημειώθηκε μικροσυμπλοκή και διακοπή, με τον διαιτητή να δείχνει δυο κίτρινες και να αποβάλλει έναν από τον πάγκο της ΑΕΚ.

«Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα τελειώσουμε τη δουλειά»
Ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι θα τελειώσουμε τη δουλειά, δήλωσε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Κρίστιανσεν. Από την πλευρά του ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δήλωσε ευχαριστημένος από τους παίκτες του και τόνισε ότι η ομάδα του είναι ακόμη ζωντανή για τον τίτλο.

Αναλυτικά:
Ιμανόλ Ιδιάκεθ: «Είχαμε καλή απόδοση σήμερα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθήσαμε να επιτεθούμε. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ευκαιρίες, όμως ίσως να υστερήσαμε στην τελική πάσα. Το δεύτερο ημίχρονο ισορρόπησε το παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ. Τα τελευταία λεπτά προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου. Ήρθαμε σε αυτό το γήπεδο και ήμασταν κοντά στη νίκη. Είμαστε ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου».

Τόμας Κρίστιανσεν: «Συμφωνώ με τον Ιμανόλ πως από τη δική μας πλευρά δεν ήταν καλό το πρώτο ημίχρονο. Είχαμε πρόβλημα να κλείσουμε τις πάσες ανάμεσα στις γραμμές και τους δώσαμε τη δυνατότητα να παίξουν όπως τους αρέσει. Είχαν την κατοχή αλλά δεν είχαν πολλές παρουσίες κοντά στο τέρμα μας. Στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές που κάναμε, άλλαξε το παιχνίδι. Ήμασταν πιο επιθετικοί και δεν τους δώσαμε την δυνατότητα να παίξουν, απλώς τους αναγκάσαμε να παίξουν ευθύ ποδόσφαιρο. Η κυκλοφορία της μπάλας από εμάς ήταν καλύτερη αλλά δεν είχαμε τις ευκαιρίες. Σίγουρα θα ήθελα να πάρω τη νίκη και το πρωτάθλημα, όμως μένουν δυο παιχνίδια στο +4 και πρέπει να δώσουμε τα πάντα γι' αυτό το πρωτάθλημα. Μπράβο στους παίκτες μου ειδικά για το καλό β΄ ημίχρονο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν δίπλα στην ομάδα, να είναι σίγουρος πως θα τελειώσουμε τη δουλειά».

Από πλευράς παικτών είχαμε:
Γιώργος Μερκής: «Δεν τα καταφέραμε να πανηγυρίσουμε, το θέλαμε πολύ. Η ΑΕΚ είναι σπουδαία ομάδα, παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο. Ήταν μοιρασμένο παιχνίδι, στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί αλλά στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι. Θα μπορούσαμε σε μιαν από τις τελευταίες φάσεις να σκοράρουμε. Νομίζω υπήρχε παράβαση πάνω στον Μιλάνοφ, δεν πέφτει εύκολα ο Ζίβκο. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι και με νίκη θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα».

Χόρχε Λαρένα: «Τα δώσαμε όλα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Ήταν δύσκολο το παιχνίδι, η ομάδα έπαιξε καλά, πάλεψε, όμως μείναμε στην ισοπαλία. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Θα παλέψουμε για τις πιθανότητες που έχουμε, όμως είναι δύσκολα τα πράγματα. Χάσαμε πολλούς βαθμούς από μικρές ομάδες και σε αγώνες στα τελευταία λεπτά. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν τα καταφέραμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα